Loopbaan

Carriere
vrouwen in de IT

Slechts 7% van eerstejaars hbo-ICT-studenten is vrouw

HBO-i maakt zich zorgen over aantal vrouwen in ICT-opleidingen.

© CC0 - Public domain,  VHTO
21 december 2017

HBO-i maakt zich zorgen over aantal vrouwen in ICT-opleidingen.

Komend jaar wil Stichting HBO-i de koepelorganisatie voor ICT-opleidingen het tekort aan vrouwen in de ICT verder onder de aandacht brengen van opleidingen. Dat is hard nodig, want lang niet iedereen lijkt doordrongen van het probleem, stelt bestuurslid Renee Prins.

Slechts 7% van de 4825 eerstejaars hbo-ICT-studenten is vrouw, en ongeveer 11% van de harde IT-functies in Nederland wordt ingevuld door een vrouw. “Gender balance is nog ver te zoeken in de ICT. Des te vervelender is het dat het moeizaam is om aandacht voor dit onderwerp te krijgen”, vertelt Prins. Dat blijkt ook wel uit het feit dat de HBO-i-bijeenkomst op 30 november met als thema gender balance werd afgelast wegens gebrek aan aanmeldingen.

Wat wordt er al gedaan?

Stichting HBO-i streeft naar diversiteit en inclusiviteit in het algemeen, en naar een verhoging van het aantal vrouwelijke ICT-studenten in het bijzonder. HBO-i voert dan ook regelmatig projecten uit om meer inzicht te krijgen in en grip te krijgen op de instroom, uitstroom en het behoud van vrouwen voor de ICT. In 2015/2016 voerde HBO-i veldraadplegingen uit. In 2017 zette de stichting in samenwerking met VHTO een community op met vrouwelijke rolmodellen.

Meer aandacht

Komend jaar is er ruimte voor een nieuw project op het gebied van gender balance. HBO-i laat VHTO in kaart brengen hoe groot het probleem precies is, en wil een toolkit ontwikkelen om opleidingen te helpen meer vrouwen aan te trekken en te behouden. Verder is gender balance onderdeel van een ander HBO-i-project, over rendement. Daarbij wil de stichting meer duidelijkheid krijgen over het verschil in uitval bij mannen en vrouwen naar aanleiding van berichtgeving in AG Connect over de hoge uitval bij ICT-studies. Verschillende opleidingsmanagers lieten ons weten hoe zij denken de uitval terug te kunnen dringen.

Tot slot blijft het genereren van aandacht voor het tekort aan vrouwen in de ICT een belangrijk speerpunt van de projectgroep. Zo wil het HBO-i een sessie organiseren op het NIOC-congres en denkt de stichting aan een regionale tour langs verschillende hogescholen.

MBO-ICT

In het mbo-ICT is het aantal vrouwen nog lager; slechts 3 procent van de studenten aan ict-opleidingen in het MBO is vrouw. In 2017 zijn 790 meiden een ICT-opleiding op MBO-niveau gestart. In totaal schreven meer dan 24.000 leerlingen zich in voor een MBO-ICT-opleiding. 

 

Lees meer over
1
Reacties
Gijs 22 december 2017 13:02

Stichting HBO-i wil iets gaan doen aan het tekort van vrouwen in de ICT opleidingen.
Volgens mij kan de stichting zich beter bezighouden met het dreigende tekort aan STUDENTEN in de ICT opleidingen. Weer vind bestuurslid Prins een spreekbuis in AGConnect voor een probleem dat ze (volgens mij) alleen maar zelf ziet.
Ze wil een betere 'gender balance' in de ICT, maar staart zich blijkbaar blind op het feit dat die balans dan 50/50 zou moeten zijn. Er zijn tal van beroepen waar de gender balance 90/10 is. Bijvoorbeeld in de zorg,
of in het winkelpersoneel bij modewinkels. Een balans van 10/90 komt natuurlijk ook voor: Bouwvakkers of landbouwers.
Maar Prins wil nog steeds koste wat kost de meiden achter een computer krijgen.

Wat is eigenlijk het doel van de Stichting HBO-i?
Dat blijkt niet direct uit hun website, maar uit hun teksten kan ik concluderen dat zij tot doel zou hebben om de kwaliteit van HBO-Informatica opleidingen te verhogen. En de kwaliteit van een opleiding heeft niets te maken met de 'gender balance' van de studenten. Het heeft te maken met de inhoud van het vakkenpakket, de kennis en kunde van de docenten, de kwaliteit van de lesmaterialen en de aansluiting van de opleiding op de arbeidsmarkt.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.