Overslaan en naar de inhoud gaan

AG Connect Manifest

AG Connect Manifest

AG Connect wil een positieve bijdrage leveren aan een betere wereld onder invloed van technologie. Dat doen we door mensen die in en met tech werken te voorzien van juiste, tijdige en toepasbare informatie. Wij duiden ontwikkelingen, innovaties en de impact van tech op business, maatschappij en carrière.

De redactie van AG Connect neemt onafhankelijk, zonder invloed van sponsors of partners, beslissingen over de inhoudelijke invulling van onze redactionele producties. Daarbij staat het belang van onze lezers centraal en volgt de redactie de basisprincipes van de Code voor de Journalistiek, zoals beschreven door het Genootschap van Hoofdredacteuren.

AG Connect is:

Leidend - AG Connect geeft richting en duiding aan tech-gerelateerde zakelijke en maatschappelijke thema’s. Door actuele ontwikkelingen en uitdagingen te identificeren, te agenderen en van context te voorzien, leveren we een constructieve bijdrage aan urgente maatschappelijke discussies rond tech. Onze achtergronden en analyses helpen mensen verantwoorde en weloverwogen beslissingen te nemen rond de toepassing van digitale technologie.

Ondernemend - Net als de wereld van tech staat AG Connect nooit stil. Zowel onze redactie als onze media en producten blijven permanent in ontwikkeling. We zijn alert op nieuwe kansen, voelen ons vrij om te experimenteren en kijken kritisch naar wat we doen om onszelf voortdurend te blijven verbeteren. We blijven groeien, in letterlijke en figuurlijke zin, zowel professioneel als persoonlijk.

Kritisch - De redactie van AG Connect neemt een positief-kritische houding in ten opzichte van tech en de ontwikkelende markt voor informatietechnologie. Wij zien het als onze taak toetsende gewetensvragen te stellen om controle te houden op technologische ontwikkelingen en te voorkomen dat tech-innovatie zijn doel voorbijschiet.

Inspirerend - De wereld van tech ontwikkelt voortdurend nieuwe kansen en mogelijkheden. AG Connect laat zijn publiek kennismaken met nieuwe toepassingen, slimme organisaties en inspirerende denkers die de ontwikkeling van tech in een verrassend nieuw licht kunnen plaatsen.

Nieuwsgierig - De redactie van AG Connect is altijd op zoek naar het naadje van de kous. We worden gedreven door oprechte belangstelling voor de laatste ontwikkelingen in en rond tech. Uitsluitend registreren is niet voldoende: we vragen door tot we het volledige wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe helder hebben, en willen vervolgens ook nog weten wat daarna komt.

Bewogen - Vanuit de gedachte dat ons werk een verlengstuk moet zijn van het streven om met tech de wereld een stukje beter te maken, kiezen wij voor een maatschappelijke verantwoorde benadering van tech, waarin thema’s als diversiteit, duurzaamheid, ethiek en gelijke kansen voor iedereen worden meegewogen in de benadering van onze onderwerpen.

Dit is het Team AG Connect:

Redactie

Volkert Deen – Content Director

Groot fan van Spider-Man. ‘With great power comes great responsibility’: de razendsnelle ontwikkelingen en groeiende complexiteit van tech leggen een grote verantwoordelijkheid bij de relatief kleine groep mensen die voldoende kennis heeft van het vakgebied om de implicaties te kunnen overzien. Het legt een even grote verantwoordelijkheid bij ons allen om kritisch naar tech te blijven kijken en oog te houden voor zowel de kansen als de mogelijke bedreigingen die tech-innovatie met zich meebrengt.

Thijs Doorenbosch – Redactiespecialist

Volgt al meer dan dertig jaar de ontwikkelingen in tech, zag oude wijn in nieuwe zakken, maar ook echte innovatie met IT in razend tempo opkomen en groot worden. Mobiele telefonie, internet, electronic commerce bijvoorbeeld en nu kunstmatige intelligentie en kwantumcomputing. Vooral de ethische vraagstukken vragen steeds meer aandacht van de ontwikkelaars en leidinggevenden in tech. Aan al die onderwerpen levert hij graag een bijdrage. Thijs coördineert tevens mede de printeditie.

Eveline Meijer – Redactiespecialist

Al van jongs af aan gefascineerd door technologie in al zijn vormen. Heeft een voorliefde voor security en softwareontwikkeling, maar ook de IT-arbeidsmarkt fascineert haar. Maakt het haar missie om diversiteit en inclusie binnen IT onder de aandacht te brengen, want IT werkt alleen als het de héle samenleving dient.
Is jaarlijks verantwoordelijk voor het salarisonderzoek en het IT-opleidingenonderzoek, en coördineert mede de printeditie.

Jasper Bakker – Vakredacteur

Heeft een niet te verzadigen fascinatie voor tech, in alle aspecten. Met apart kritische aandacht voor de achilleshiel van security.
Was erbij toen de modem inbelde, was erbij toen Steve Jobs terugkwam bij Apple, was erbij toen Y2k mee bleek te vallen, was erbij toen Lisa van Ginneken onze IT-politicus van het jaar werd.
Blíjft erbij!

Sjoerd Hartholt – Vakredacteur

Ziet zichzelf als een ‘waakhond’ met betrekking tot alle onderwerpen op gebied van de overheid & ICT. Is scherp op mislukte IT-projecten, gebrekkige informatiebeveiliging en organisaties die zich niet aan de (privacy)wetgeving houden. Publiceert jaarlijks meerdere onderzoeken over deze thema's.

Tanja de Vrede – Vakredacteur

Zorgt voor waardevolle en verdiepende bijdragen van externe experts. Is altijd op zoek naar IT-experts die trends en nieuwe ontwikkelingen uit hun specifieke deel van het IT-vakgebied diepgaand èn goed leesbaar kunnen beschrijven.

Sabina Posthumus – Eindredacteur

Sales

Jeffrey Ploeg – Commercial Director

Kim de Vries – Accountmanager Partnerships

Ragini Tedjai – Partnermanager

Marketing

Manon Dusseldorp – Marketingmanager

Events

Emily Gunter - Eventmarketeer

Traffic

Michelle Kerstjens – Trafficmanager