Beheer

IT beheer
Windows 10 update

Microsoft start gedwongen update voor Windows 10 1809-gebruikers

Windows 10 1809-gebruikers krijgen upgrade naar versie 1909.

© Microsoft
6 december 2019

Windows 10 1809-gebruikers krijgen upgrade naar versie 1909.

Computers met Windows 10 die na de October 2018 Update geen nieuwe versies van het besturingssysteem hebben gekregen, kunnen binnenkort een automatische update naar versie 1909 verwachten. Microsoft heeft aangekondigd dat het "langzaamaan" begint met het "gefaseerde proces" om gebruikers van de oude versie te upgraden. 

Windows 10 1809 verscheen in september vorig jaar, maar bleek diverse fouten te bevatten. Microsoft besloot vier dagen na de initiële release de update terug te trekken. Pas in november 2018, een maand later, verscheen deze versie van Windows 10 opnieuw

De ondersteuning voor versie 1809 komt volgend jaar pas tot een einde, namelijk op 12 mei 2020. Toch kiest Microsoft er nu al voor om gebruikers automatisch te upgraden naar de nieuwste versie van het besturingssysteem, die vorige maand werd uitgebracht. Het bedrijf zegt dat deze vroege upgrade nodig is om een soepele overgang mogelijk te maken. 

Daarmee wijkt het af van eerdere automatische upgrades van het besturingssysteem. Vorige maand kwam de ondersteuning voor de voorjaarsupdate van 2018, versie 1803, tot een einde en de automatische upgrade werd op diezelfde dag pas aangeboden.

Geen verrassing

Toch is de nieuwe planning geen complete verrassing. Microsoft liet vorige maand al weten dat het voortaan computers met té oude versies van Windows 10 automatisch gaat upgraden, ook als de ondersteuning voor die versie nog een paar maanden doorloopt. 

De automatische, gedwongen updates worden echter niet aan alle Windows-gebruikers aangeboden. Alleen gebruikers van de Home- en Pro-edities krijgen deze. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.