Beheer

Windows
Microsoft stelt November 2019 Update Windows 10 beschikbaar

Herfstupdate Windows 10 komt nu naar buiten

Update bevat weinig nieuwe functionaliteiten, brengt vooral prestatieverbeteringen.

13 november 2019

Update bevat weinig nieuwe functionaliteiten, brengt vooral prestatieverbeteringen.

Microsoft is gestart met het beschikbaar stellen van de Windows 10 Novemberupdate. In tegenstelling tot de vorige updates voor Windows 10 komt deze update niet met veel nieuwe functionaliteiten. De update brengt vooral prestatieverbeteringen en een nieuwe routine om de feature-update af te leveren.

De update is momenteel alleen nog beschikbaar als de gebruiker Windows 10 handmatig opdracht geeft om de update op te  zoeken. Later volgt de automatische uitrol, waarbij Windows de herfstupdate van dit jaar dan zelf binnenhaalt en installeert. Volgens Microsoft zou het updateproces nu sneller moeten verlopen dan bij de update die in mei van dit jaar uitkwam. “We hebben gewerkt om dit een goede ervaring te maken voor alle apparaten, en een exceptioneel snel updateproces voor alle apparaten die de Mei 2019 Update hebben geïnstalleerd”, schrijft Microsoft-topman John Cable in een blogpost.

Cable, die als director of program management verantwoordelijk is voor onderhoud (servicing and delivery) van Windows, belicht in zijn schrijven ook hoe bedrijven aan gerichte uitrol van deze herfstupdate kunnen beginnen. Zijn advies aan IT-beheerders is om nu alvast gerichte installaties uit te voeren van de November 2019 Update voor Windows 10. Zo kunnen zij volgens Cable valideren dat de apps, apparaten en infrastructuur die hun organisaties gebruiken, naar verwachting blijven werken met de nieuwe Windows-release.

Geen grote ingreep

In juli maakte Microsoft al bekend dat de update weinig nieuwe functionaliteiten zal bevatten. Gebruikers merken waarschijnlijk het meest van de manier waarop Windows 10 notificaties laat zien. Door de nieuwe update hebben gebruikers meer mogelijkheden om notificaties op hun wensen aan te passen. Daarnaast zijn er aanpassingen aan het startmenu en taakmenu.

Het is nog niet bekend wanneer de softwaremaker de update automatisch gaat pushen naar gebruikers.

Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.