Overslaan en naar de inhoud gaan

Dit heeft de Windows 10 November-update in petto

De November Update - zoals de eerstvolgende 'grote' feature-update officieel heet - brengt vooral prestatieverbetering en een nieuwe routine om de feature update af te leveren.
surprised
© CC0 - Pixabay.com
CC0 - Pixabay.com

Het is eigenlijk de vraag of er bij deze editie van de halfjaarlijkse update wel sprake is van een 'grote' update. In omvang is het pakket zo gering dat de hele hele download en installatie in een paar minuten is gepiept. Tenminste, als de pc waarop de installatie plaatsvindt, al is voorzien van de voorjaarsupdate (19H1 of 1903).

In dat geval komt de November-update als een '1909 Enablement Package' en blijft ook de installatiedatum staan op april 2019, ofwel de installatiedatum van de voorjaarsfeature-update (19H1), ontdekte ZDNet. Ofwel de November update is de voorjaarsupdate maar met een paar kleine aanpassingen.

Die aanpassingen zorgen volgens Microsoft vooral voor een beter powermanagement waardoor 'sommige pc's' langer met een acculading toekunnen. In hoeverre gebruikers daar wat van merken is onduidelijk omdat Microsoft zegt dat de verbetering samenhangt met sommige processoren, maar niet specificeert om welke processoren het gaat.

IT-beheerders krijgen meer mogelijkheden voor het gebruik van containers omdat het door het aanbrengen van 5 fixes niet langer nodig is dat host en container-versies precies op elkaar aansluiten. Beheerders krijgen ook een betere beveiliging (Key-rolling of Key-rotation) bij het herstel van wachtwoorden via MDM-tools zoals Microsoft Intune. Nieuw in deze versie is ook de mogelijkheid Intune te gebruiken om Windows desktop (Win32) apps in de S-mode van Windows 10 te activeren. Verder komt Windows Defender Credential Guard for ARM64 devices beschikbaar.

Voor eindgebruikers komen er meer mogelijkheden om digital assitants van derden gebruik te laten maken van spraakcommando's zonder eerst de pc te ontgrendelen. In de Agenda-app kunnen afspraken worden gemaakt zonder de app te openen via de agenda-functie op de taskbar.

Navigatie uitgebreid

Wanneer in het Start-menu de muis over een icoon wordt geschoven opent het navigatiepanel met meer informatie over de betreffende app. Ook kan de zoekfunctie in de Verkenner nu bestanden die op OneDrive staan, tonen in de zoekresultaten. De zoekfunctie werkt real time zodat in de dropdown-lijst eronder zich aanpast tijdens het intypen van het zoekwoord.

Windows 10-gebruikers krijgen verder meer mogelijkheden om hun notificaties te beheren.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in