Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste Windows 10 update gevaarlijk, waarschuwt Microsoft

Microsoft raadt organisaties aan de recent uitgebrachte cumulatieve update niet te installeren wanneer ze gebruik maken van Windows 10 version 1809 voor pc's of Windows Server 2019 en voor hun beveiliging afhankelijk zijn van Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP).
caution malware code
© CC0
CC0

Microsoft heeft een probleem ontdekt met de update update KB4520062. Hoewel deze update niets te maken heeft met beveiligingsaspecten blijkt dat na installatie sommige onderdelen van Defender ATP uitgeschakeld zijn of geen data meer uitsturen. Het betreft allemaal standaard onderdelen van de Windows 10 Enterprise Edition. Sommige gebruikers krijgen ook een 0xc0000409 foutmelding in de Event Viewer van MsSense.exe.

Half november komt oplossing

Omdat de update geen beveiligingsonderdelen bevat is deze dan ook gelabeld als  'optioneel'. Microsoft zegt nog te onderzoeken wat er precies mis is gegaan. Half november zou een oplossing voor het probleem beschikbaar moeten zijn.

Het probleem is makkelijk te omzeilen door de upddate niet te installeren. Voor wie dat al gedaan heeft, komt de problemen tegen, maar Microsoft geeft geen advies wat de beste vervolgstappen zijn.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in