Beheer

Windows
Installing Windows 10

Gedwongen update Windows 10 voor wie nog 1803 gebruikt

Microsoft start de upgrade naar een recentere versie automatisch.

© CC BY 2.0,  quapan
15 november 2019

Microsoft start de upgrade naar een recentere versie automatisch.

Microsoft kondigt een automatische update aan voor elke computer die na de voorjaarsupdate van 2018 geen feature-update van Windows 10 meer heeft gekregen.

De enige keuze die deze Windows 10-gebruikers krijgen, is het tijdstip waarop de upgrade wordt uitgevoerd. De reden dat Microsoft kiest voor een verplichte update is dat de ondersteuning van de voorjaarsupdate van 2018 (versie 1803) nu is beïndigd. Dat betekent dat er ook geen nieuwe beveiligingsupdates voor deze versie worden uitgestuurd, zodat ze kwetsbaar worden voor problemen die de komende tijd worden gevonden.

Het is belangrijk voor de veiligheid van het betreffende systeem en de gezondheid van het ecosysteem als geheel dat deze machines ondersteund blijven, zegt Microsoft in een toelichting. Uit onderzoek van AdDuplex blijkt dat naar schatting nog zo'n 13 procent van de Windows 10-pc's deze inmiddels verouderde versie gebruiken.

Niet naar de herfstupdate 2019

Het is niet duidelijk welke versie van Windows 10 Microsoft bij deze groep gaat installeren. Het bedrijf probeert echter wel al langer gebruikers over te halen de voorjaarsupdate van dit jaar te installeren (1903). Daarmee worden deze gebruikers voorzien van vrijwel alle laatste features in Windows 10, aangezien de herfst-update (1909) in omvang en nieuwe eigenschappen slechts weinig toevoegd aan de voorjaarsupdate van dit jaar.

Microsoft begon dinsdag met de verspreiding van de herfst-update van 2019. Op dit moment krijgen alleen de Windows 10-gerbuikers deie zelf hebben aangegeven dat zij de laatste versie willen ontvangen, het update-pakket toegezonden. De komende weken begint Microsoft ook andere gebruikers de nieuwste versie aan te bieden.

AG Connect Security-update

Wil jij meepraten over wat er speelt in het securityvak? Laat je dan tweewekelijks inspireren door de artikelen van AG Connect. Meld je hier aan.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.