Overslaan en naar de inhoud gaan

Herfstupdate Windows 10 komt nu naar buiten

Microsoft is gestart met het beschikbaar stellen van de Windows 10 Novemberupdate. In tegenstelling tot de vorige updates voor Windows 10 komt deze update niet met veel nieuwe functionaliteiten. De update brengt vooral prestatieverbeteringen en een nieuwe routine om de feature-update af te leveren.
Windows 10 venster

De update is momenteel alleen nog beschikbaar als de gebruiker Windows 10 handmatig opdracht geeft om de update op te zoeken. Later volgt de automatische uitrol, waarbij Windows de herfstupdate van dit jaar dan zelf binnenhaalt en installeert. Volgens Microsoft zou het updateproces nu sneller moeten verlopen dan bij de update die in mei van dit jaar uitkwam. “We hebben gewerkt om dit een goede ervaring te maken voor alle apparaten, en een exceptioneel snel updateproces voor alle apparaten die de Mei 2019 Update hebben geïnstalleerd”, schrijft Microsoft-topman John Cable in een blogpost.

Cable, die als director of program management verantwoordelijk is voor onderhoud (servicing and delivery) van Windows, belicht in zijn schrijven ook hoe bedrijven aan gerichte uitrol van deze herfstupdate kunnen beginnen. Zijn advies aan IT-beheerders is om nu alvast gerichte installaties uit te voeren van de November 2019 Update voor Windows 10. Zo kunnen zij volgens Cable valideren dat de apps, apparaten en infrastructuur die hun organisaties gebruiken, naar verwachting blijven werken met de nieuwe Windows-release.

Geen grote ingreep

In juli maakte Microsoft al bekend dat de update weinig nieuwe functionaliteiten zal bevatten. Gebruikers merken waarschijnlijk het meest van de manier waarop Windows 10 notificaties laat zien. Door de nieuwe update hebben gebruikers meer mogelijkheden om notificaties op hun wensen aan te passen. Daarnaast zijn er aanpassingen aan het startmenu en taakmenu.

Het is nog niet bekend wanneer de softwaremaker de update automatisch gaat pushen naar gebruikers.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in