Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 10 Update sloopt Microsofts eigen hardware

Het ligt voor de hand dat Microsoft nieuwe versies van zijn besturingssysteem eerst grondig test op eigen hardware. daar lijkt nu wat misgegaan en dat levert precies de eigenaren van de duurste modellen problemen op.
Microsoft Surface Book 2
© Microsoft
Microsoft

Dinsdag werd de cumulatieve update voor Windows 10 verspreid waarin bugs en beveiligingsproblemen worden opgelost. tenminste dat is de bedoeling. Het lijkt er op dat de update ( KB4467682) dit keer een nachtmerrie is voor de gebruikers van een Surface Book 2, het sjiekste model van de Microsoft laptop met prijzen tussen de 2000 en 3000 euro.

Blue Screens

Na het uitvoeren van de update toont het scherm de mededeling 'SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED'. Het ongedaan maken van de update lijkt in veel gevallen de problemen weer op te lossen. Maar niet in alle gevallen, zo blijkt uit de klachten, bijvoorbeeld op Reddit. Het komt voor dat bij het herstarten na de deïnstallatie van de update er opnieuw een Blue screen of death (BSOD) volgt en in enkele gevallen melden gedupeerden dat zij daarna helemaal niks meer kunnen met hun dure laptop, behalve een volledig verse installatie van het besturingssysteem.

Volgens ZDNet ligt de oorzaak van de problemen na deïnstallatie van de update in het feit dat met deze update van het besturingssysteem ook een aantal firmware-updates zijn meegeleverd waaronder drivers van Intel. Het terugplaatsen van een recovery image zou dan uitkomst moeten bieden.

Vertrouwen in Surface Book ondermijnd

Het is opmerkelijk dat de problemen zich voordoen juist met de hardware die Microsoft zelf op de markt brengt. Microsoft weet exact hoe de configuratie van de laptops is en je mag verwachten dat de testers in ruime mate over exemplaren van de laptop kunnen beschikken. Bovendien zal Microsoft er alles aan willen doen om het vertrouwen in de laptops hoog te houden.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in