Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 10 Update strandt op Intel monitor-drivers

Sommige gebruikers moeten het na de oktober-update van Windows 10 stellen zonder het ingebouwde geluid van de monitor of de televisie die is aangesloten op hun pc.
Windows 10 installeren
© CC BY 2.0
CC BY 2.0

Het gaat om pc's die gebruik maken van Intel display drivers versies 24.20.100.6344 en 24.20.100.6345, meldt ZDNet. Microsoft heeft inmiddels erkend dat er een probleem is. De Oktober Update installatieprocedure is daarop zo aangepast dat deze stopt wanneer de betreffende drivers worden aangetroffen.

Volgens Microsoft gaat het om reguliere problematiek die opduikt tijdens het uitrollen van een nieuwe update. De betreffende drivers zijn 'onbedoeld' door Intel uitgebracht en activeren eigenschappen die in Windows niet worden ondersteund. Het gevolg is dat het geluid niet wordt doorgegeven aan de monitor wanneer deze is aangesloten op een HDMI, USB-C of Display Port.

Microsoft zegt samen met Intel te werken aan een nieuwe versie van de drivers zodat de Oktober Update (Windows 10 versie 1809) ook de de betrokken pc's kan worden geïnstalleerd.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in