Overslaan en naar de inhoud gaan

DNB gaat stoppen met Centric

De Nederlandsche Bank (DNB) gaat zijn contract met Centric niet verlengen. Dat meldt Tubantia. Het bedrijf van Gerard Sanderink beheert onder meer het datacenter van de bank en zorgt voor werkplekdiensten, servicedesk en de kantoorautomatisering van de DNB.
Centric
© Centric
Centric

Er wordt geen officiële reden naar buiten gebracht voor het niet verlengen met Centric. De krant meldt dat het een ‘publiek geheim’ is dat dat DNB niet gediend is van de commotie rondom Gerard Sanderink en diens vriendin Rian van Rijbroek. Sanderink voert sindsdien talloze rechtszaken uit met onder meer zijn voormalige vriendin Brigitte van Egten.

In januari 2020 gaf DNB bij AG Connect nog aan dat er geen reden is om het contract op te zeggen. De centrale bank zei tevreden te zijn over de dienstverlening en liet weten dat er "kennis is genomen van recente berichtgeving over Centric" en dat er ‘geen reden is om anders naar het contract met Centric te kijken."

De DNB werd in april 2019 klant bij Centric en heeft een overeenkomst met een looptijd van 4 jaar gesloten. Na een voorselectie werd Centric in september 2018 geselecteerd om een volledige aanbieding voor uitbesteding te doen.

De resulterende samenwerking voorzag erin dat Sanderinks IT-bedrijf zorgt voor DNB-werkplekdiensten, de servicedesk en kantoorautomatisering voor de bankmedewerkers, en ook het beheer van DNB's datacenter. Hierbij haalde de dienstverlener ook zo'n 50 van de 1800 DNB-werknemers in huis. Gerard Sanderink gaf zelf eerder aan dat DNB en Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) een belangrijke rol hebben gespeeld bij het terugtreden als als bestuurder van Centric.

Eerdere Kamervragen

De ministers van Financiën en van Economische Zaken kregen begin 2020 Kamervragen over de problemen rond ICT-dienstverlener Centric en ingenieursbureau Oranjewoud, waar bouwbedrijf Strukton onder valt. Beide bedrijven van de Twentse miljonair Gerard Sanderink vervullen belangrijke rollen voor Nederlandse overheden. De bezorgde Kamerleden maakten zich zorgen over de gezondheid en continuïteit van deze bedrijven, vanwege managementleegloop en de invloed van Sanderinks vriendin Rian van Rijbroek.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in