Overslaan en naar de inhoud gaan

Sanderink trad terug onder druk van DNB en BNG

De Nederlandsche Bank (DNB) en Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) hebben een belangrijke rol gespeeld bij het terugtreden van Gerard Sanderink als bestuurder van Centric. Het FD schrijft dat Sanderink dit zelf ontboezemde tijdens een zitting bij het gerechtshof van Amsterdam.
rechter hamer
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Volgens FD was het de eerste keer dat Sanderink een persoonlijk inkijkje gaf in de beweegredenen om bij softwareleverancier Centric als bestuurder terug te treden. Hij gaf aan dat DNB, BNG en ook Vereniging Nederlandse Gemeenten hem flink onder druk hebben gezet. Volgens hem als gevolg van een ‘mediacampagne’ die zijn ex-vriendin Brigitte van Egten tegen hem zou hebben opgezet. Met Van Egten vecht hij verschillende procedures uit.

De banken en de gemeenten horen tot de belangrijkste klanten van Centric. Daarnaast wordt Centric door DNB als toezichthouder op pensioenfondsen in de gaten gehouden. Centric levert die partijen software.

Gemeenten trekken handen niet af van Centric

Tegenover AG Connect wilde DNB eerder niet reageren op de perikelen rondom Sanderink. VNG gaf eerder wel een reactie aan AG Connect over een mogelijke rol voor Rian van Rijbroek, waaruit bleek dat gemeenten hun handen niet aftrekken van Centric. “We hebben van gemeenten geen enkel signaal ontvangen dat Centric rare dingen zou doen op gebied van informatiebeveiliging", meldt een VNG-woordvoerder, die zelf wat sceptisch eraan toevoegt: "Het staat natuurlijk los van de vraag of Centric niet zelf eens conclusies zou moeten trekken."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in