Overslaan en naar de inhoud gaan

Gebruikersvereniging Centric vol vertrouwen na besluit Sanderink

De Gebruikersvereniging Centric heeft er alle vertrouwen in dat Centric, nadat eigenaar Gerard Sanderink zijn bestuursfunctie neerlegde, op goede manier verder gaat. Dat laat de organisatie weten aan AG Connect.
Centric-topman sSanderink
© Centric
Centric

Onlangs maakte Centric bekend dat Gerard Sanderink geen resterende bestuursfuncties meer heeft binnen zijn IT-bedrijf. Hij vervulde de CEO-rol al niet meer en heeft geen andere rollen meer binnen het bedrijf, zo meldde het bedrijf eerder. "Uiteraard blijft hij beschikbaar voor advies."

De aanleiding van het vertrek van Sanderink is de ontstane onrust rond zijn persoon. Centric gaf zelf aan dat Sanderink met de stap ‘rust wil creëren.”

Opluchting

De Gebruikersvereniging Centric, waar alle gemeenten die klant zijn verzameld zijn, laat tegenover AG Connect in het midden of er sprake is van opluchting. De vereniging is door Centric Public Sector Solutions direct op de hoogte gebracht van het neerleggen van de bestuurlijke taken bij Centric door de heer Sanderink, zo geeft de organisatie aan in een reactie. “Als gebruikersvereniging hebben we er alle vertrouwen in dat Centric dit op een professionele manier verder zal oppakken.”

In oktober werd duidelijk dat Centric flink terrein verliest op de gemeentelijke softwaremarkt. Het bedrijf van Gerard Sanderink had in 2018 nog 20 procent van de gemeentelijke softwaremarkt in handen, in 2019 is dat 18 procent. Grote concurrent PinkRoccade zag in die periode zijn marktaandeel juist verdubbelen. 

VNG & DNB blijven stil

De Vereniging Nederlandse Gemeenten verwees voor reacties door naar de Gebruikersvereniging Centric. Eerder liet de organisatie nog aan AG Connect weten van gemeenten 'geen enkel signaal hebben ontvangen dat Centric rare dingen zou doen op gebied van informatiebeveiliging". Wel werd er hardop afgevraagd of Centric "Niet zelf eens conclusies zou moeten trekken.”

De Nederlansche Bank, waarover in de Tweede Kamer veel zorgen waren vanwege de samenwerking met Sanderink, reageerde na herhaaldelijke verzoeken van AG Connect niet op het nieuws dat Sanderink zijn taken neerlegt.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in