Overslaan en naar de inhoud gaan

Sanderink treedt terug als bestuurder van Centric

Gerard Sanderink legt zijn bestuurlijke taken bij Centric neer. Louis Luijten neemt de rol als voorzitter over. Sanderink treedt af om de ontstane onrust rond zijn persoon. Ook bij Oranjewoud en dochters Antea Group en bouwbedrijf Strukton vertrekt Sanderink.
Sanderink, Centric
© Centric
Centric

In een verklaring op de website zegt Centric dat Sanderink de commotie niet in het belang vindt van het bedrijf Centric en dat hij met deze stap rust wil creeëren. Er wordt de komende periode gezocht naar een derde non-executive boardmember van Centric, "om de one-tier board te complementeren", aldus het IT-bedrijf. Luijten is sinds 1 juli van dit jaar non-executive member van de bestuursraad.

Ongelijk

Sanderink was de afgelopen jaren veelvuldig in het nieuws door een hoog oplopende ruzie met zijn voormalige geliefde Brigitte van Egten, die hij aan de kant zette nadat hij bevriend raakte met Rian van Rijbroek, een zelfverklaarde cyberdeskundige. Bij haar beweringen worden door kenners veel vraagtekens gezet.

Sinds Van Rijbroek in Sanderinks leven is, vecht hij een vete uit met Van Egten. Daarin werd hij keer op keer in het ongelijk gesteld, maar meermalen lapte hij die vonnissen aan zijn laars. Ook bij zijn bedrijven heerste onrust. Zo vertrok een groot deel van de top van Centric, dat veel IT-projecten verzorgt voor de overheid.

Eind vorig jaar zou Sanderink in het hoofdkantoor van Strukton een politie-inspecteur en een deurwaarder de huid vol hebben gescholden en te hebben geweigerd zijn gevorderde telefoon af te staan, totdat die van afstand gewist was.

Hoewel Oranjewoud, waar Antea en Strukton onder vallen, een beursnotering heeft, is het bedrijf bijna volledig in handen van Sanderink. Slechts iets meer dan 2 procent van de aandelen zijn niet in zijn bezit. Centric is niet beursgenoteerd.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in