Management

Branche
rechter

Sanderink trad terug onder druk van DNB en BNG

'Ook VNG voerde druk uit.'

© CC0 - Pixabay
12 februari 2021

'Ook VNG voerde druk uit.'

De Nederlandsche Bank (DNB) en Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) hebben een belangrijke rol gespeeld bij het terugtreden van Gerard Sanderink als bestuurder van Centric. Het FD schrijft dat Sanderink dit zelf ontboezemde tijdens een zitting bij het gerechtshof van Amsterdam.

Volgens FD was het de eerste keer dat Sanderink een persoonlijk inkijkje gaf in de beweegredenen om bij softwareleverancier Centric als bestuurder terug te treden. Hij gaf aan dat DNB, BNG en ook Vereniging Nederlandse Gemeenten hem flink onder druk hebben gezet. Volgens hem als gevolg van een ‘mediacampagne’ die zijn ex-vriendin Brigitte van Egten tegen hem zou hebben opgezet. Met Van Egten vecht hij verschillende procedures uit.

De banken en de gemeenten horen tot de belangrijkste klanten van Centric. Daarnaast wordt Centric door DNB als toezichthouder op pensioenfondsen in de gaten gehouden. Centric levert die partijen software.

Gemeenten trekken handen niet af van Centric

Tegenover AG Connect wilde DNB eerder niet reageren op de perikelen rondom Sanderink. VNG gaf eerder wel een reactie aan AG Connect over een mogelijke rol voor Rian van Rijbroek, waaruit bleek dat gemeenten hun handen niet aftrekken van Centric. “We hebben van gemeenten geen enkel signaal ontvangen dat Centric rare dingen zou doen op gebied van informatiebeveiliging", meldt een VNG-woordvoerder, die zelf wat sceptisch eraan toevoegt: "Het staat natuurlijk los van de vraag of Centric niet zelf eens conclusies zou moeten trekken."

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.