Overslaan en naar de inhoud gaan

Twitter-personeel naar de rechter over uitblijven bonussen

Personeel van Twitter klaagt het socialemediabedrijf aan omdat het zou weigeren om bonussen over het afgelopen jaar uit te betalen. De medewerkers zeggen dat hun beloofd was om de helft van de oorspronkelijke bonus te krijgen, maar ook dit is niet gebeurd. Het personeel zegt samen recht te hebben op tientallen miljoenen dollars.
contract
© CC 2.0 Generic
CC 2.0 Generic

De zaak speelde al voordat miljardair Elon Musk afgelopen oktober Twitter overnam. De eerder gedane beloftes over bonusbetalingen zouden daarna echter nog zijn herhaald. Volgens de gedupeerden speelde de bonusbelofte mee in hun keuze om ook na de overname voor Twitter te blijven werken, staat in de aanklacht van de werknemers.

'Extreem hardcore' werken

Kort nadat miljardair Musk de nieuwe eigenaar was geworden liet hij zijn medewerkers een formulier invullen waarin zij moesten beloven om "lange dagen op hoge intensiteit" te gaan werken. Deze opgelegde 'extreem hardcore'-werkwijze, inclusief slapen op kantoor, heeft voor verdere leegloop van het socialnetwerk gezorgd, waar Musk al vergaande ontslagen in meerdere rondes had doorgevoerd.

Die ontslagen bleken niet allemaal correct te zijn uitgevoerd of goed te zijn doordacht, waardoor sommige mensen weer terug mochten komen. Over de massaontslagen zijn nog rechtszaken aangespannen, waarbij ook beschuldigingen van seksisme liggen; onder de ontslagen werknemers zouden disproportioneel veel vrouwen zitten.

Optelsom van wanbetalingen

Twitter is inmiddels verwikkeld in vele rechtszaken. Daaronder ook meerdere over het niet betalen van achterstallige huur voor kantoorpanden, naast wanbetaling voor gebruikte data-analysesoftware, plus ingezette consultants die de afgedwongen overname van Twitter hebben begeleid. Ondertussen speelt er ook nog niet betalen voor gebruik van clouddiensten van Google en van AWS (Amazon Web Services). Naast deze niet gedane uitgaven speelt er bij Twitter ook de kwestie van inkomsten; hoe Musk denkt geld te verdienen met Twitter.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in