Overslaan en naar de inhoud gaan

'Musks Twitter weigert juridische rekeningen te betalen'

De vorige CEO van Twitter en twee andere ex-topmanagers klagen Twitter aan voor grote juridische kosten die zij hebben moeten maken voor het socialnetworkbedrijf. De uiteindelijk afgedwongen overname door huidig eigenaar en CEO Elon Musk speelt hierbij een belangrijke rol, in overheidsonderzoek naar die koop waarbij de ex-Twitter-topmanagers zijn verhoord.
Twitter-peiling CEO Elon Musk
© Elon Musk
Elon Musk

De aanklacht tegen Twitter onder het bewind van miljardair Musk is dus vanwege juridische kosten die de door hem ontslagen topbestuurders hebben moeten maken. Het gaat om meer dan één miljoen dollar. De aanklagende personen stellen nu dat hun voormalige werkgever verplicht is die kosten op zich te nemen, maar dat het bedrijf daar niet aan voldoet. Twitter zou slechts ontvangst van de claims hebben bevestigd maar geen inhoudelijke reactie hebben gegeven.

Koopbod en nasleep

De drie ex-topmanagers zijn voormalig CEO Parag Agrawal, voormalig hoofdjurist (chief legal officer) Vijaya Gadde en voormalig financieel directeur (chief financial officer) Ned Segal. Zij zijn alle drie ontslagen door Musk nadat hij middels een rechtszaak ertoe is aangezet om zijn eerdere overnamebod op Twitter toch gestand te doen. De miljardair had een bod gedaan op het socialmediabedrijf, wat was geaccepteerd, maar daarna krabbelde hij ineens terug. Daar bleek hij echter geen recht toe te hebben.

Het ontslag van de topmannen is door Musk gedaan op grond van wanpresteren of wangedrag ('for cause'). Daarmee zou de nieuwe eigenaar en hoogste baas het betalen van gouden handdrukken hebben willen voorkomen, legt Ars Technica uit. De koop van Twitter in oktober en het ontslaan van het topmanagement eind diezelfde maand zorgt nu nog altijd voor een nasleep. Zo doen Amerikaanse overheidsinstanties onderzoek naar de overname, waarbij de voormalige topmanagers dus gehoord worden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in