Overslaan en naar de inhoud gaan

Twitter aangeklaagd voor niet betalen huur

Twitter is aangeklaagd door de eigenaar van een pand waar het bedrijf een verdieping huurt. Volgens de eigenaar moet het sociale medium nog 136.260 dollar betalen voor de ruimte.
© Flickr
Flickr

Het gaat om een kantoorpand in San Fransisco, waarvoor Twitter volgens Ars Technica al sinds september 2017 een huurovereenkomst heeft. Die huurovereenkomst loopt zeven jaar, met jaarlijkse huurkosten vanaf 1,29 miljoen dollar. Gedurende de zeven jaar wordt de jaarlijkse huur geleidelijk aan hoger.

De pandeigenaar - Columbia REIT-650 California - zegt echter dat Twitter een deel van die huur niet betaald heeft. Het bedrijf dat sinds eind oktober in handen is van Elon Musk zou nog 136.260 dollar moeten betalen, waar het op 16 december al van op de hoogte zou zijn gesteld. Op 29 december - toen Twitter nog steeds niet betaald had - stapte Columbia REIT naar de rechter.

Twitter heeft nog niet gereageerd op de zaak. 

Meer onbetaalde rekeningen

De zaak rondom de huur is niet de enige rechtszaak die tegen Twitter is aangespannen vanwege wanbetalingen. Zestien dagen eerder werd het bedrijf aangeklaagd door softwareleverancier Imply Data. Volgens de leverancier moet Twitter nog altijd een rekening van 1,09 miljoen dollar betalen, als onderdeel van een contract dat pas eind 2024 afloopt. 

The New York Times rapporteerde eerder in december bovendien al dat Twitter niet langer huur betaalt voor diverse kantoren. Dat zou het bedrijf volgens drie anonieme bronnen doen om kosten te besparen. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in