Management

Governance
Visser

Rijksoverheid werkt aan ‘IT-Prinsjesdag’ in november

'Informatievoorziening ligt in het hart van het beleid.'

21 september 2021

'Informatievoorziening ligt in het hart van het beleid.'

De Rijksoverheid wil een dag organiseren waarop de departementale ICT-plannen aan de Tweede Kamer worden gepresenteerd. De ‘Prinsjesdag voor ICT' wordt op de tweede woensdag van november gehouden. De bedoeling is om er een jaarlijkse traditie van te maken.

CIO Rijk Lourens Visser vertelt over de plannen aan AG Connect. “We willen laten zien dat informatievoorziening in het hart van het beleid staat. Dit jaar gaan we daarom proefdraaien met een soort ‘Prinsjesdag voor de I’.”

Op de tweede woensdag van november worden de rode draden van de departementale I-plannen met de Tweede Kamer gedeeld. “Je moet dit zien als een mix tussen de kabinetsplannen die op Prinsjesdag worden gepresenteerd en de bedrijfsvoeringrapportage die we op de derde woensdag in mei altijd met de Tweede Kamer delen.”

De officiële naam voor de dag is nog niet bekend. “We zoeken alleen nog naar een goede naam voor dit evenement, dat vanaf volgend jaar een jaarlijkse traditie moet gaan worden.”

Uitgelekte plannen Prinsjesdag

Onlangs werd bekend dat het demissionair kabinet in 2021 nog 300 miljoen euro in de technologie- en chipsector steken.  Het geld wordt volgens bronnen van De Telegraaf gebruikt om nieuwe technieken en diensten op te tuigen in twee sectoren. Er wordt geïnvesteerd in de chipindustrie en er wordt een Europese cloudinfrastructuur opgezet. Of die infrastructuur met het al lopende project GAIA-X te maken heeft of dat het om een andere cloudinfrastructuur gaat, is onduidelijk. De precieze plannen zouden op Prinsjesdag - 21 september - gepresenteerd worden.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.