Overslaan en naar de inhoud gaan

Musks rebranding van Twitter doorgezet: officiële account is nu X

Elon Musk zet de eerder al gehinte naamsverandering van socialmedia-app Twitter naar X door. Het officiële Twitter-account van het bedrijf zelf heet inmiddels al X. De door Musk in huis gehaalde nieuwe CEO Linda Yaccarino zei afgelopen nacht al in een reeks tweets dat "X, draaiend op kunstmatige intelligentie, ons zal verbinden op manieren die we ons nu pas beginnen voor te stellen".
Twitter-logo
© Twitter
Twitter

Musk reanimeert hiermee zijn plan voor een alles-in-één app, wat hij al in zijn tijd bij PayPal wilde realiseren.

CEO Yaccarino bejubelt in een reeks tweets de nu ingezette X-koers van Musk. Volgens haar is X "de toekomst van onbeperkte interactiviteit". Ze noemt onder meer audio, video, een berichtendienst, betalingen en bankieren. Daarmee wordt X "een wereldwijde marktplaats voor ideeën, goederen, diensten en kansen", aldus de topvrouw die begin vorige maand aantrad. "Er is geen grens aan deze verandering. X wordt het platform dat, nou ja, alles kan leveren."

Al sinds PayPal-tijd

Tesla-topman Musk had het door hem in oktober overgenomen Twitter al eerder ondergebracht bij een nieuw bedrijf met de naam X. Musk was eind vorige eeuw mede-oprichter van betalingsdienst X.com, die later is opgegaan in PayPal. Toen had hij al plannen om van X een alles-in-één app te maken, maar dat is toen mislukt. Musk was te ambitieus, maar ook te eigengereid, te bot als baas en technisch niet goed onderlegd, aldus diverse auteurs van boeken en artikelen over PayPal, X en Musk, waarvoor met diverse insiders is gesproken.

De miljardair heeft die plannen maar ook de letter X nooit losgelaten. Dat blijkt niet alleen nu uit de rebranding voor het bekende merk Twitter, maar ook uit het feit dat de letter X is te vinden in de naam van Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX. Verder heeft een van de modellen van zijn autobedrijf Tesla de naam Model X.

Zoals WeChat in China

Na de overname van Twitter gaf Musk al aan dat hij via de berichtendienst een 'alles-app' met de naam X wilde beginnen. Zo'n app moet zoveel mogelijkheden bieden dat gebruikers nauwelijks meer buiten die app hoeven te komen om dingen te regelen. Het in China heel grote WeChat is een praktijkvoorbeeld van zo'n app. Musk gaf afgelopen zaterdag plotseling aan dat hij binnen enkele dagen af wil van de naam Twitter en het bekende blauwe logo met het silhouet van een vogel. Een daarbij door hem gestelde voorwaarde was dat er een logo werd gevonden dat goed genoeg is. Dat blijkt nu dus het geval te zijn.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in