Overslaan en naar de inhoud gaan

Kladblok wordt losgekoppeld van Windows 10

De basale notitie-app Kladblok in Windows wordt losgekoppeld van dat besturingssysteem. Microsoft brengt de app onder in zijn app store, waarmee het vaker updates kan doorvoeren doordat Kladblok niet langer vastzit aan het halfjaarlijkse updatetempo van Windows 10.
Windows Store
© Microsoft
Microsoft

De aankomende ontkoppeling van Kladblok (Notepad) en Windows 10 is nu al zichtbaar in een vrijgegeven testversie van Microsofts besturingssysteem. De voor testers beschikbare build 18963 van de volgende lente-release (gelabeld 20H1) van Windows 10 bevat Kladblok als losstaande applicatie. Updates, maar ook (her)installeren, van de notitie-app gebeurt dan via de app store die Microsoft bijhoudt voor zijn computer- en tabletbesturingssysteem.

Voor snellere vernieuwing

In de blogpost waarin de loskoppeling en app-ificering van het klassieke Kladblok wordt aangekondigd, prijst Microsoft de flexibiliteit aan die deze stap brengt. Het software-ontwikkelende bedrijf stelt dat het hiermee sneller kan reageren op eventueel opkomende problemen en ook sneller kan inspelen op feedback en functionele verzoeken. Tot op heden zijn vernieuwingen aan Kladblok gebonden aan het releaseschema voor Windows zelf, wat elk half jaar een grote nieuwe update krijgt.

Microsoft heeft de afgelopen tijd al opvallende vernieuwingen uitgebracht voor de basale notitie-app. Na jaren van stilstand voor Kladblok, krijgt de nu meer en meer nieuwe functionaliteiten. Daaronder inzoommogelijkheden, koppeling voor geselecteerde woorden met Microsofts zoekmachine Bing, en correcte weergave van bestanden die zijn aangemaakt op Linux, macOS en Unix.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in