Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple sleutelt aan spectaculaire AR/VR-headset

Apple-topman Tim Cook koestert hoge verwachtingen van augmented reality. AR werd al een nieuwe feature van de de iPhone X. Nu werkt het bedrijf ook aan zijn eigen headset in ontwikkeling.
Apple Store
© CC BY 2.0 - Flickr
CC BY 2.0 - Flickr

Dat is tenminste wat Cnet optekende uit contacten met bronnen bij het bedrijf. Apple zelf geeft natuurlijk geen commentaar. Volgens de berichtgeving van CNet zou T288 een display hebben waarbij voor elk oog een 8K beeld wordt gegenereerd. Zo'n resolutie is zelfs nog in geen enkele tv beschikbaar.

De headset moet een op zichzelf werkend systeem worden, dus niet afhankelijk zijn voor een verbinding met een Mac of een iPhone. De eenheid zou geschikt moeten zijn voor het weergeven van zowel augmented reality als virtual reality.

Grote klapper

Cook beweerde eerder wel dat augmented reality zo belangrijk kan worden als de iPhone. Apple werkte achter de schermen aan verschillende projecten. Die zijn onder meer uitgemond in de verwerking van AR-technologie in iOS en de nieuwste iPhones. De T288 kan in 2020 wel eens de grote klapper worden voor de technologie zoals Apple eerder de smartphone echt tot een massaproduct maakte met de introductie van de iPhone.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in