Overslaan en naar de inhoud gaan

Augmented Reality helpt eBay-klanten inpakken

Het verschepen van producten kan een kunst zijn. eBay zet nu AR in om mensen te helpen de juiste verpakking te bepalen voor wat zij verkopen via de veilingsite. Het bedrijf gebruikt hiervoor Google's ARCore-technologie die zit ingebouwd in Android.
Augmented Reality
© eBay
eBay

De relatief nieuwe AR-technologie van Google, die voortbouwt op zijn eerdere Tango-platform, is niet gelijk beschikbaar voor alle Android-toestellen. Het draait op smartphones vanaf Android versie 7.0 (Nougat), hoewel in sommige gevallen versie 8.0 (Oreo) is vereist. Google somt de dertien toestelmodellen op waarvoor ARCore wordt ondersteund: Asus Zenfone AR, LG V30 en V30+, OnePlus 5, Samsung Galaxy S7 en S7 Edge, Galaxy Note 8, Galaxy S8 en S8+, naast Google's eigen Pixel en XL, plus Pixel 2 en 2 XL.

Android versus iOS

Het vers ontwikkelde ARCore is Google's antwoord op Apple's ARKit, dat op een breed bereik aan iPhones werkt. Apple's ontwikkelkit voor augmented reality vereist wel de nieuwste iOS-release, versie 11, maar dat draait op een groter (en ouder) bereik aan toestellen. ARKit werkt vanaf de nieuwste iPhone X, 8 en 8 Plus terug tot aan de iPhone 6S, die in september 2015 is uitgekomen.

eBay stort zich nu met een praktische, haast alledaagse toepassing op AR. De veilingsite beperkt AR in zijn app nu nog wel tot de Verenigde Staten. De in AR aangeboden verpakkingen zijn qua formaten dan ook de standaarddozen van de Amerikaanse postdienst USPS. De kiem voor de nu debuterende AR-functie is gelegd op een hackathon van eBay, die het jaarlijks en bedrijfsbreed houdt om techneuten aan te zetten tot innovatieve verbeteringen voor de e-commerce ervaring.

AR-plannen eBay, Ikea

Op termijn wil eBay andere postdiensten, meer landen en uiteindelijk ook iPhones bestrijken met zijn AR-aanbod, weet Engadget te melden. Ondertussen heeft de Zweedse meubelgigant Ikea nu net aangekondigd zijn AR-gebruik uit te breiden van iOS, waarop het debuteerde, naar ook Androids waarop ARCore draait.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in