Overslaan en naar de inhoud gaan

Gemeente Beijing gaat ontwikkeling eigen AI aanjagen

De gemeente Beijing gaat bedrijven stimuleren om grote natuurlijke taalmodellen te creëren, zoals GPT en LaMDA, zodat China tekstrobots van eigen bodem kan maken. China is tot nog toe wat achterop gebleven met de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie.
Metro Bejing smartphone
© Shutterstock
Shutterstock

Dat China niet zo ver is met AI, komt volgens hoogleraar Jiang Ruxiang van de Beijing University door de structuur van Chinese kennisinstellingen en tech-startups. Daardoor zijn de nieuwe bedrijven sterk gericht op het snel maken van winst. De ontwikkeling van grote AI-modellen kost veel geld en tijd en past daarom niet zo in de Chinese startupscene, leidde The Register af uit What'sonweibo.

Plan voor broedplaats

Het Beijing Municipal Bureau of Economy and Information Technology wil daar nu verandering in brengen. Gisteren bracht de "2022 Beijing Artificial Intelligence Industry Development White Paper" uit. Daarin wordt een plan gepresenteerd om Beijing verder te ontwikkelen tot een broedplaats van innovatie op het gebied van AI in China. Er zouden nu al 1048 bedrijven in de regio zijn, ongeveer 30% van het totaal in China. Beijing loopt volgens de whitepaper in China voor bij het ontsluiten van datasets van de gemeentelijke overheid.

Het is onduidelijk in welke vorm het gemeentebestuur de ontwikkeling wil stimuleren, of het alleen om het faciliteren van vergunningen en procedures gaat of dat er ook daadwerkelijk een financiële ondersteuning vanuit de gemeente aan de bedrijven wordt gegeven.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in