Overslaan en naar de inhoud gaan

Bing-zoekmachine met AI-hulp enorm in trek

'New Bing' - de zoekmachine met een geïntegreerde tekstrobot die zoekresultaten in leesbare tekst samenvat - lijkt voor Microsoft opeens een gouden troef in de concurrentie met marktleider Google. Inmiddels hebben meer dan een miljoen mensen aangegeven niet te kunnen wachten om de nieuwe functionaliteit uit te proberen.
nadenken
© Shutterstock
Shutterstock

Microsoft kondigde vorige week woensdagavond aan een afgeleide van tekstrobot ChatGPT te integreren in een nieuwe versie van Bing, de eigen zoekmachine die tot nog toe niet erg populair was. Maar de nieuwsgierigheid naar de nieuwe mogelijkheden wijst op een opening voor Microsoft in de markt voor zoekmachines, en daaraan gekoppeld een enorme advertentiemarkt.

Binnen 48 uur nadat Microsoft de wachtlijst had geopend werd de mijlpaal van 1 miljoen geïnteresseerden al bereikt, blijkt uit een een enthousiaste tweet van Yusuf Mehdi, corporate vice president en consumer chief marketing officer bij Microsoft.

Bing bungelt beneden

Ondanks de vele pogingen van Microsoft met Bing wat marktaandeel van Googel af te snoepen, is dat tot op heden niet erg gelukt. Ongeveer 3% van de internetgebruikers wereldwijd kiest Microsofts' Bing voor zoekopdrachten, terwijl 92% de voorkeur geeft aan Google, volgens gegevens van Statcounter.

New Bing met geïntegreerde tekstbot, is nu nog slechts beschikbaar voor een beperkt aantal gebruikers. Microsoft wil de nieuwe variant van de zoekmachine gefaseerd beschikbaar stellen.

Google heeft inmiddels ook een variant van zijn zoekmachine aangekondigd met tekstgenerator Bard die in huis is ontwikkeld. Hoewel Google de nadruk legt op betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige resultaten van de tekstgenerator in antwoord op zoekopdrachten, ging Bard al bij de officiële aankondiging flink de mist in

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in