Overslaan en naar de inhoud gaan

Zo kom je hoger op de wachtlijst voor AI-Bing

Microsofts zoekmachine Bing gebruikt nu AI, wat nog in beperkte mate beschikbaar is voor gewone gebruikers. Ingewijden die door Microsoft zijn uitverkoren om meer mogelijkheden te krijgen, hebben duidelijk meer aan de ChatGPT-overstijgende functionaliteit van het nieuwe Bing. Iedereen mag zich inschrijven op een wachtlijst voor deze aanlokkelijke extra's, waarbij Microsoft ook een voorkeursbehandeling biedt.
Chromium Edge
© Microsoft
Microsoft

Software- en cloudbedrijf Microsoft speelt sluw in op de huidige hype rond toegankelijke en praktische AI-toepassingen zoals het geruchtmakende ChatGPT. De Windows- en Office-maker grijpt daarbij terug naar klassieke, beproefde middelen om meer gebruikers aan meer van zijn producten te binden. In het verleden koppelde Microsoft gebruik van bijvoorbeeld zijn browsers (Internet Explorer, Edge en toen Chromium-Edge) aan gebruik van het dominante Windows. Maar nu lokt het bedrijf gebruikers om zelf voor gekoppeld gebruik te kiezen.

Standaard Microsoft

Wie in aanmerking wil komen voor een hogere plek op de wachtlijst voor het met AI flink verbeterde Bing moet namelijk wat Microsoft-zaken accepteren. Ten eerste is er een pré voor gebruikers die zich inschrijven op de wachtlijst als ze ingelogd zijn met hun Microsoft-account. Ten tweede is er de eis om standaardinstellingen van Microsoft toe te passen op je pc. Dit komt neer op het instellen van Edge als default browser in Windows, het instellen van Bing als standaardzoekmachine, plus nog wat meer "door Microsoft aanbevolen instellingen".

Daaronder valt ook het instellen van MSN als startpagina, het toevoegen van een snelkoppeling naar Edge op het Windows-bureaublad, plus het vastmaken (pinnen) van Bing.com aan de taakbalk. Om het accepteren van al die Microsoft-aanbevelingen wat makkelijker te maken, biedt de leverancier ook een downloadbaar programma: de WebBrowsingOptimizer.

En ten derde is er nog de vereiste om de Microsoft Bing-app te installeren. Daarvoor reikt Microsoft een QR-code aan die leidt naar die eigen search-app in de appstore voor het apparaat waarop dan die code wordt gescand. Op pc's worden Chrome-gebruikers nog geleid naar Microsofts Bing-extensie voor die Google-browser.

'Binnenkort voor miljoenen mensen'

Het is overigens niet bekend hoeveel hoger gebruikers uitkomen op de wachtlijst. Ook is het onbekend hoe groot de wachtlijst is en in welk tempo Microsoft die gretige gebruikers wil toelaten tot het AI-aangedreven Bing. Het bedrijf heeft wel gesteld dat de huidige, beperkte preview van het nieuwe Bing in de komende weken wordt opgeschaald naar miljoenen gebruikers. Het gaat daarbij om desktoptoegang tot AI-Bing, maar een mobiele uitvoering komt binnenkort uit als preview. Timing, scope en eventuele wachtlijst daarvoor zijn ook onbekend.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in