Overslaan en naar de inhoud gaan

Centric krijgt opnieuw ongelijk in rechtszaak met ex-topman

Opnieuw krijgt een ex-topman van Centric gelijk van de rechter in een ontslagzaak. Pieter van der Stoel, managing director van Centric Staffing Services, krijgt een vergoeding van ongeveer 400.000 euro omdat Centric hem onterecht heeft ontslagen en daarbij verwijtbaar heeft gehandeld.
Centric
© Centric
Centric

Van der Stoel werd in juli 2019 door Centric-directeur Gerard Sanderink naar huis gestuurd. In verschillende gesprekken verweet Sanderink Van der Stoel gebrek aan arbeidsmoraal en -inzet alsmede diefstal van werktijd. De directeur van de detacheringsdivisie stapte daartoe in september naar de rechter. Die bepaalde in november dat Van der Stoel zijn baan terug moest krijgen. Deed Centric dat niet, dan stond daarop een dwangsom van 1000 euro per dag.

Centric en Van der Stoel werden het na dit vonnis niet eens over de plek waar de managing director zijn werkzaamheden zou moeten hervatten. De dienstverlener wilde dat Van der Stoel aan het werk ging in Gouda, daartoe verzette Van der Stoel zich. Hij wilde werken op het kantoor in IJsselstein waar hij voorheen ook werkte. De gesprekken en mails die daarover worden gevoerd, boden geen oplossing en escaleerden. Daartoe stapte Van der Stoel in januari opnieuw naar de rechter. Hij wilde een ontslagvergoeding en een billijke vergoeding omdat hij ten onrechte is ontslagen.

Verwijtbaar gehandeld

Daar gaat de rechter in mee. Die vindt dat Centric ernstig verwijtbaar heeft gehandeld waardoor een verstoorde arbeidsverhouding is ontstaan. De detacheringsdirecteur krijgt daarom bovenop de ontslagvergoeding van 116.438 euro een billijke vergoeding van 200.000 euro. Daarnaast moet Centric tot 1 juli het salaris van 11.250 euro per maand doorbetalen en de juridische kosten van 15.000 euro.

Bij Centric heerst momenteel een bestuurlijke crisis, zo start het rechtbankverslag. In de eerste helft van 2019 zijn er diverse personen uit het hoger management van Centric en dochterondernemingen op non-actief gesteld, ontslagen of vertrokken. Een van die personen is oud-directeur Karim Henkes die nu directeur is van dienstverlener Cegeka. Inmiddels zijn bij Cegeka ook aan de slag: ex-CFO Carolien van der Werf van Centric, oud-directeur Centric Outsourcing Roland Plomp en commercieel directeur Hans Schrijver van Centric.

Dat CEO Sanderink is gebrouilleerd met diverse mensen lijkt te komen door zelfverklaard cybersecurity-expert Rian van Rijbroek. Eerder heeft Sanderink aangegeven dat Centric een nieuwe divisie voor cybersecurity gaat opzetten, en dat Van Rijbroek daarvoor input gaat geven.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in