Loopbaan

Carriere
Hans Schrijver

Centric-eigenaar Sanderink schikt met ontslagen directeur

Topman werkte 22 jaar voor Centric

Hans Schrijver © Centric
18 oktober 2019

Topman werkte 22 jaar voor Centric

Centric heeft een dreigende rechtszaak met de ontslagen COO Hans Schrijver afgewend door een schikking te treffen met de voormalig directeur.

Dit heeft Centric-eigenaar Gerard Sanderink bevestigd tegenover het Financieele Dagblad. Hij wilde niet ingaan op de details van de schikking.

Schrijver werd in juli aan de kant gezet na publicatie van een artikel in NRC Handelsblad. Dat schetste de onrust die is ontstaan binnen de top van Centric nadat Sanderink nauwe banden heeft aangeknoopt met Rian van Rijbroek, een zelfbenoemd cybersecurity-expert. Inmiddels is een groot deel van de top van Centric vertrokken.

Onrust rond positie Van Rijbroek

Van Rijbroek is diverse keren scherp is bekritiseerd door gerenommeerde cybersecurity-specialisten vanwege haar uitspraken die haar gebrekkig kennis etaleren en haar hang naar complottheoriën. Desondanks heeft Sanderink een groot vertrouwen in de vrouw. Hij heeft haar inmiddels diverse functies gegeven waarmee zij een cruciale rol heeft gekregen bij zijn bedrijven en het beheer van Sanderinks vermogen. Van Rijbroek werkt onder meer aan de opzet van een afdeling cybersecurity bij Centric. Van Rijbroek lijkt ook de genius achter het conflict dat Sanderink met zijn ex uitvecht in diverse rechtszaken. Hij beschuldigt zijn voormalige vriendin onder meer van fraude.

Door het treffen van een schikking is de rechtszaak die vandaag op de rol stond bij de rechtbank in Gouda ter elfder ure afgelast. Eerder al zou de zaak dienen voor de rechtbank in Den Haag. Die werd ook op het laatste moment afgeblazen.

 

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.