Overslaan en naar de inhoud gaan

Centric-eigenaar Sanderink schikt met ontslagen directeur

Centric heeft een dreigende rechtszaak met de ontslagen COO Hans Schrijver afgewend door een schikking te treffen met de voormalig directeur.
Hans Schrijver
© Centric
Centric

Dit heeft Centric-eigenaar Gerard Sanderink bevestigd tegenover het Financieele Dagblad. Hij wilde niet ingaan op de details van de schikking.

Schrijver werd in juli aan de kant gezet na publicatie van een artikel in NRC Handelsblad. Dat schetste de onrust die is ontstaan binnen de top van Centric nadat Sanderink nauwe banden heeft aangeknoopt met Rian van Rijbroek, een zelfbenoemd cybersecurity-expert. Inmiddels is een groot deel van de top van Centric vertrokken.

Onrust rond positie Van Rijbroek

Van Rijbroek is diverse keren scherp is bekritiseerd door gerenommeerde cybersecurity-specialisten vanwege haar uitspraken die haar gebrekkig kennis etaleren en haar hang naar complottheoriën. Desondanks heeft Sanderink een groot vertrouwen in de vrouw. Hij heeft haar inmiddels diverse functies gegeven waarmee zij een cruciale rol heeft gekregen bij zijn bedrijven en het beheer van Sanderinks vermogen. Van Rijbroek werkt onder meer aan de opzet van een afdeling cybersecurity bij Centric. Van Rijbroek lijkt ook de genius achter het conflict dat Sanderink met zijn ex uitvecht in diverse rechtszaken. Hij beschuldigt zijn voormalige vriendin onder meer van fraude.

Door het treffen van een schikking is de rechtszaak die vandaag op de rol stond bij de rechtbank in Gouda ter elfder ure afgelast. Eerder al zou de zaak dienen voor de rechtbank in Den Haag. Die werd ook op het laatste moment afgeblazen.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in