Overslaan en naar de inhoud gaan

Zet je schrap voor advertenties in Windows 11 Verkenner

Windows 11 krijgt mogelijk bij een volgende update een nieuwe prominente advertentiepositie in de Verkenner.
verbaasd
© Shutterstock
Shutterstock

De nieuwe promotiestrategie van Microsoft werd opgemerkt door Florian Beaubois en op Twitter geplaatst. Beaubois doet als Microsoft MVP mee aan het Insider testprogramma van Windows 11. Hij zag midden in het Verkenner-venster opeens een aanprijzing voor Microsoft Editor met een button om er meer over te weten te komen.

De hoogste Windows-baas Brandon LeBlanc reageerde onmiddellijk op de tweet via The Verge met een verklaring dat het ging om een experimentele banner en niet bedoeld om gepubliceerd te worden. De banner is ook onmiddellijk teruggetrokken.

LeBlanc liet echter niets los over de mogelijkheid dat de advertentiepositie -die blijkbaar aanwezig is in de Verkenner van deze Windows 11 build- in de toekomst gebruikt gaat worden voor het aanprijzen van Microsofts eigen producten.

Eerdere advertenties

ArsTechnica memoreert dat het niet de eerste keer is dat Microsoft eigen spullen op agressieve manier opdringt aan gebruikers, bijvoorbeeld via het vergrendelingsscherm, het startmenu en de taakbalk werden gebruikers eerder ook al opgeroepen om Microsoft 365 en OneDrive te proberen, vaak tot woede van de gebruikers van de software waar voor betaald is. Maar het blijft dus nog even de vraag of de commotie die is ontstaan bij de per ongeluk openbaar geworden advertentiepositie een reden is voor Microsoft deze niet te gebruiken in de officiële release of zelfs daaruit weg te halen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in