Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft gaat account vereisen bij installatie Windows 11 Pro

Microsoft maakt het voor toekomstige installaties van Windows 11 Pro verplicht om een account en een actieve internetverbinding te hebben. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt in de Insider Preview Build 22557. Bij installaties van Windows 11 Home was het hebben van een account en een actieve internetverbinding al verplicht.
Windows event
© Microsoft
Microsoft

In de huidige versie van Windows 11 Pro is het nog mogelijk om een lokaal gebruikersaccount aan te maken tijdens de installatie door de computer niet aan het internet te hangen. Maar in de toekomst werkt dat niet meer, zo maakt Microsoft nu bekend. "Je kunt verwachten dat een Microsoft Account verplicht is bij toekomstige testversies", aldus het bedrijf.

Volgens Ars Technica is Windows 11 daarmee straks het enige grote consumentenbesturingssysteem dat het inloggen met een account vereist voor basisfunctionaliteiten. Op Mac's is het nog steeds mogelijk om tijdens de installatie in te loggen met een lokaal account en ook op iPhones en iPads is het mogelijk om het inloggen over te slaan bij de installatie. Android heeft wel een internetverbinding nodig, maar verplicht gebruikers ook niet om in te loggen. 

Vervelend voor developers

De wijziging in het beleid van Microsoft raakt vooral mensen die regelmatig nieuwe Windows-installaties moeten opzetten voor development of om software te testen, en mensen die een nieuwe PC willen installeren zonder een internetverbinding. Maar voorlopig geldt de wijziging alleen nog voor testversies van Windows 11 Pro. Wanneer het inloggen met een Microsoft Account tijdens de installatie ook verplicht wordt voor de releaseversie van het besturingssysteem, is nog onbekend.

Overigens is het voor andere versies van Windows 11 al wel langer verplicht om in te loggen met een account tijdens de installatie. Die optie verdween met de komst van Windows 11 Home. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in