Overslaan en naar de inhoud gaan

W10 April 2018 Update beleeft turbo-uitrol

De April 2018 Upgrade van Windows 10 verloopt het snelst van alle upgrades die Windows 10 tot dusver doormaakte.
Windows 10-installatie halverwege
© CC BY-SA 2.0
CC BY-SA 2.0

De grote installatieronde startte weliswaar net niet in april vanwege een aantal problemen dat resulteerde in een 'blue screen of death' na de upgrade. Maar toen eenmaal de nieuwe Windows-versie in de Patch Tuesdayronde afgelopen dinsdag meeging, verliep de uitrol ongekend snel.

Ars Technica signaleert zelfs dat deze uitrol tweemaal zo snel gaat als eerdere versies. Bij de voorgaande upgrade (Fall Creators Update uit september 2017) duurde het tweede maand om een penetratie van 50 procent te bereiken, en bij die uit maart vorig jaar (Creators Update) gingen er zelfs drie maanden overheen.

Problemen bleven niet uit

Overigens verloopt deze April 2018 Upgrade van Windows 10 niet helemaal vlekkeloos. De afgelopen weken werden verschillende problemen gemeld, vooral met drivers van componenten en software-compatibiliteit. De uitrol werd om die reden zelfs even stilgelegd om problemen met de drivers van Intel SSD-geheugen op te lossen.

ZDNet maakt overgens wel een kanttekening bij de cijfers. Ze zijn niet van Microsoft afkomstig, maar van advertentiebemiddelaar AdDuplex. Omdat Long Term Service Channel (LTSC)-installaties niet in de populatie van AdDuplex voorkomen, en de installaties bij bedrijven minder advertentiegebaseerde software bevatten, kan er een vertekend beeld zijn ontstaan. Juist bij grotere bedrijven verlopen updateroutines trager.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in