Beheer

IT beheer
Intel-SSD

Windows 10 April Update struikelt op Intel-SSD's

Sommige computers met Intel-SSD's kunnen vastzitten in een boot-loop door de April Update voor Windows 10.

16 mei 2018

Sommige computers met Intel-SSD's kunnen vastzitten in een boot-loop door de April Update voor Windows 10.

Microsoft blokkeert de uitrol van de grote April Update van Windows 10 voor bepaalde systemen met specifieke SSD's van Intel. De grote lenteverbouwing voor Microsofts besturingssysteem blijkt namelijk niet compatibel te zijn met die opslagstations. Dit kan leiden tot een crash tijdens het starten, waarna de computer opnieuw boot, en vervolgens weer vastloopt.

Het lijkt wel mogelijk om te ontsnappen uit deze boot-loop, meldt Ars Technica. Herstel is mogelijk door het activeren van de rollbackfunctie (systeemherstel) in Windows 10. Dit is toegankelijk door tijdens het booten de F8-toets ingedrukt te houden, schrijft Ars. Deze klassieke optie om de Veilige Modus van Windows te starten, is echter niet altijd meer van toepassing op Windows 10. Gebruik van BIOS-opvolger UEFI in combinatie met SSD's zorgt voor sneller booten. Microsoft verwijst voor het huidige boot-loop probleem naar deze herstelopties.

Wachten op fix

Microsoft meldt op zijn online-forum dat het de incompatibiliteit van de April 2018 Update met bepaalde SSD-stations van Intel onderzoekt. In de tussentijd werkt het samen met die chipmaker en pc-producenten om getroffen machines te identificeren om dan installatie van de grote update voor Windows 10 te blokkeren. Het gaat concreet om SSD's in Intels 600p-serie en Pro 6000p-reeks. De Windows-maker spreekt de verwachting uit dat het binnenkort met een fix komt waardoor de April Update wel gewoon geïnstalleerd kan worden op systemen met deze Intel-SSD's.

4
Reacties
topper 29 september 2018 15:15

terug naar windows 8.1...werkt perfect! geen gedoe meer...werkt beter als 10

Gery Daelemans 18 mei 2018 01:21

Geachte
Bij deze wil ik u melden dat ik vastloop bij de installatie van de creators update 1803. Bij 49% van de installatie krijg ik de melding dat de Pc niet voldoet aan de systeem vereisten er staat ook een knop met vernieuwen maar deze werkt niet. Het is een MSI Game Pc en deze is maar 10 maand oud? Nu heb ik eens gekeken via Speccy naar de hardware en er zit wel degelijk een SSD van Intel in, maar ik kan niet zien of het een van de 600 of van de 6000 series is. Mijn vraag is nu 1) wachten tot Microsoft het probleem oplost? 2) Het stuurprogramma van de SSD bijwerken? 3) Mijn Antivirus software is van Norton en deze heb ik al verwijderd maar zonder resultaat. 4) Zijn er nog andere opties?
Hartelijk dank voor de medewerking
Met vriendelijke groeten
Gery Daelemans

M. Commandeur 16 mei 2018 23:05

Linux Mint: bevalt mij ook prima!
Weer zeggenschap over m'n eigen computer, compleet en uitbreidbaar met vele handige programma's.
Kies ook voor Open Source, niet het neoliberalisme met af-, uitsluiten en dichttimmeren maar samenwerken is de toekomst!

Kriske 16 mei 2018 20:39

Ik denk dat ik Linux Mint 17.3 maar ga houden :) *lol*

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.