Overslaan en naar de inhoud gaan

Fix voor app-crashes nipt klaar voor April Update Windows 10

De grote lenteverbouwing van Windows 10 dit jaar heeft op de valreep voor zijn automatische distributie naar gewone gebruikers nog een belangrijke preventieve fix gekregen. Na installatie van de April Update konden sommige apps crashen en daarbij zelfs de hele computer bevriezen.
Hey Cortana
© Microsoft
Microsoft

Afgelopen week is Microsoft begonnen aan de uitrol van zijn April Update voor Windows 10. Deze verversing van het besturingssysteem was voorheen bekend onder de werknaam Spring Creators Update. Vlak na het uitbrengen van deze grote update, die dan handmatig viel te downloaden, kwam nog een bug met saboterende werking aan het licht. Dit terwijl de oorspronelijk geplande release nog was uitgesteld na de ontdekking van een Windows-crashende bug.

Snelle fix dankzij WaaS

De April Update is op de valreep van de april-maand uitgekomen en de brede distributie via Windows Update is afgelopen dinsdag begonnen. Net daarvoor is de app-crashende bug opgemerkt, die onder meer Google's webbrowser Chrome en ook Microsofts eigen spraakassistent Cortana raakt. Het onderzoeken en fixen van deze fout in de grote Windows-update is vlot verlopen: de fix is op 8 mei automatisch uitgerold naar systemen met Windows 10.

De fix zit verwerkt in de nieuwste cumulatieve update (KB4103721), meldt de Windows-maker in een update aan de bugmelding op zijn forumsite. Microsoft brengt deze updates geregeld uit in het kader van zijn strategie Windows-as-a-Service (WaaS) om zijn besturingssysteem sneller te verbeteren maar ook overzichtelijker te onderhouden.

Microsoft legt zijn WaaS-strategie uit:

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in