Overslaan en naar de inhoud gaan

Nu ook nog netwerkproblemen na W10 April Update

De laatste grote update van Windows 10 (April 2018 Update) geeft veel problemen die blijkbaar in de testfase niet naar boven zijn gekomen. Nu zijn er ook al storingen op de netwerkverbinding geconstateerd.
Broken windows
© CC0 - Public Domain, bewerkt Thijs Doorenbosch
CC0 - Public Domain, bewerkt Thijs D

Zoals vaak het geval bij een update van het besturingssysteem ligt de kern van de problemen in conflicten met de drivers van componenten en randapparatuur die niet meer compatibel zijn met de nieuwe code. Na de problemen met de Intel SSD's zijn er nu ook meldingen dat netwerkkaarten niet meer functioneren. TechRepublic beschrijft de uitbedreide zoektocht van redacteur Scott Matteson naar een oplossing van het probleem dat zijn computer geen draadloze netwerken kon vinden.

Zo bleek het wissen van de betreffende netwerkadapter en een herstart om de computer te dwingen een nieuwe driver te installeren, niet te helpen. Ook een 'roll-back' van de netwerkadapter bood geen soelaas omdat deze optie niet aanklikbaar was (greyed out). Het leek er op dat de Windows Update geen nieuwe driver had geïnstalleerd.

VPN-client bleek de boosdoener

Hij onderzoekt nog de VPN-verbinding waarvan bekend is dat deze nog wel eens problemen geeft in combinatie met de netwerkkaarten. Na het verwijderen van de VPN-client en een herstart, was het probleem opgelost. Na een versie installatie van de VPN-client, werkte zowel de draadloze verbinding als de VPN-client weer. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in