Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 10 April Update struikelt op Intel-SSD's

Microsoft blokkeert de uitrol van de grote April Update van Windows 10 voor bepaalde systemen met specifieke SSD's van Intel. De grote lenteverbouwing voor Microsofts besturingssysteem blijkt namelijk niet compatibel te zijn met die opslagstations. Dit kan leiden tot een crash tijdens het starten, waarna de computer opnieuw boot, en vervolgens weer vastloopt.
Intel SSD

Het lijkt wel mogelijk om te ontsnappen uit deze boot-loop, meldt Ars Technica. Herstel is mogelijk door het activeren van de rollbackfunctie (systeemherstel) in Windows 10. Dit is toegankelijk door tijdens het booten de F8-toets ingedrukt te houden, schrijft Ars. Deze klassieke optie om de Veilige Modus van Windows te starten, is echter niet altijd meer van toepassing op Windows 10. Gebruik van BIOS-opvolger UEFI in combinatie met SSD's zorgt voor sneller booten. Microsoft verwijst voor het huidige boot-loop probleem naar deze herstelopties.

Wachten op fix

Microsoft meldt op zijn online-forum dat het de incompatibiliteit van de April 2018 Update met bepaalde SSD-stations van Intel onderzoekt. In de tussentijd werkt het samen met die chipmaker en pc-producenten om getroffen machines te identificeren om dan installatie van de grote update voor Windows 10 te blokkeren. Het gaat concreet om SSD's in Intels 600p-serie en Pro 6000p-reeks. De Windows-maker spreekt de verwachting uit dat het binnenkort met een fix komt waardoor de April Update wel gewoon geïnstalleerd kan worden op systemen met deze Intel-SSD's.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in