Beheer

Windows
Broken windows

Nu ook nog netwerkproblemen na W10 April Update

De April Update van Windows 10 blijkt serieuze problemen met drivers op te leveren.

© CC0 - Public Domain, bewerkt Thijs Doorenbosch
18 mei 2018

De April Update van Windows 10 blijkt serieuze problemen met drivers op te leveren.

De laatste grote update van Windows 10 (April 2018 Update) geeft veel problemen die blijkbaar in de testfase niet naar boven zijn gekomen. Nu zijn er ook al storingen op de netwerkverbinding geconstateerd.

Zoals vaak het geval bij een update van het besturingssysteem ligt de kern van de problemen in conflicten met de drivers van componenten en randapparatuur die niet meer compatibel zijn met de nieuwe code. Na de problemen met de Intel SSD's zijn er nu ook meldingen dat netwerkkaarten niet meer functioneren. TechRepublic beschrijft de uitbedreide zoektocht van redacteur Scott Matteson naar een oplossing van het probleem dat zijn computer geen draadloze netwerken kon vinden.

Zo bleek het wissen van de betreffende netwerkadapter en een herstart om de computer te dwingen een nieuwe driver te installeren, niet te helpen. Ook een 'roll-back' van de netwerkadapter bood geen soelaas omdat deze optie niet aanklikbaar was (greyed out). Het leek er op dat de Windows Update geen nieuwe driver had geïnstalleerd.

VPN-client bleek de boosdoener

Hij onderzoekt nog de VPN-verbinding waarvan bekend is dat deze nog wel eens problemen geeft in combinatie met de netwerkkaarten. Na het verwijderen van de VPN-client en een herstart, was het probleem opgelost. Na een versie installatie van de VPN-client, werkte zowel de draadloze verbinding als de VPN-client weer. 

Lees meer over
4
Reacties
Steef 28 april 2019 12:39

Hallo,

Ik heb vandaag een vergelijkbaar probleem opgelost.

Mijn laptop met Windows 10 zag sommige WiFI netwerken wel en andere niet.

Het probleem bleek in de WiFi router te zitten (in mijn geval een TP Link).

Onder de wireless setting van de WiFi router stond de regio ingesteld op 'united states'. Nadat ik de regio had aangepast naar 'Netherlands' was het probleem opgelost.

Hopelijk lost dit ook jou probleem op.

Succes!

Groeten,

Steef

Jp Blokland 26 mei 2018 22:31

Sinds de laatste update werken andere browsers niet meer alleen die van Microsoft edge werk nog goed

Dennis 26 mei 2018 16:43

Bij mij was de update in januari het probleem. Mijn ethernetkaart deed het niet meer en was ook niet meer terug te halenhalen. Moest een nieuw moederbord in (HP).

DJ Bert 24 mei 2018 22:02

Verbindingen zelfs naar andere pc's in het netwerk niet meer aan de gang te krijgen. 3 dagen bezig geweest met allerlei mogelijke oplossingen gevonden via Google. Niets hielp. Ook het gebruik van Virtual DJ Pro werd een ramp. De melding dat een benodigd onderdeel van de DirectX Sound niet was geinstalleerd. Uiteindelijk heb ik besloten om een frisse installatie te doen met de april update al verwerkt in de nieuwe setup die ik bij Mircrosoft gedownload heb. Zo goed als alle problemen zijn hiermee opgelost. Enige wat nog niet optimaal is, dat via de browser EDGE bepaalde spellen haperen als de ziekte tijdens het spelen. 1 ervan is 8 Ball Pool. Dit krijg ik niet opgelost en ook van microsoft komt daar geen oplossing naar voren. Dus maar wachten op de volgende updates die mijn systeem verknallen

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.