Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft schrapt fysiek deel van grote ontwikkelaarsconferentie

Nu de zorgen om het nieuwe coronavirus COVID-19 toenemen, volgt Microsoft het voorbeeld van Google en Facebook door zijn ontwikkelaarsconferentie in mei virtueel te maken. Het gaat om Microsoft Build, dat tussen 19 en 21 mei plaats had moeten vinden in Seattle.
vensters, Microsoft
© Pixabay
Pixabay

Microsoft laat tegenover The Verge weten dat de veiligheid van de gemeenschap een 'topprioriteit' is. "In het licht van de gezondheidsveiligheidsaanbevelingen voor de staat Washington, zullen we ons jaarlijkse Microsoft Build-evenement voor ontwikkelaars aanbieden als een digitaal evenement, in plaats van een fysiek evenement."

Hoe dat digitale evenement er precies uit gaat zien, is nog niet helemaal duidelijk. Details moeten nog bekend worden gemaakt en op de website van het evenement is het op het moment van schrijven zelfs nog mogelijk om kaartjes voor het evenement te kopen.

Meerdere conferenties afgelast

Microsoft is niet het eerste grote techbedrijf dat zijn ontwikkelaarsconferentie afgelast. Eerder maakte Google al bekend zijn I/O-conferentie om te zetten in een virtueel evenement. Facebook doet hetzelfde met zijn F8-conferentie

Ook (tech)evenementen in Nederland worden de komende tijd afgelast. Premier Rutte en minister Bruins van Medische Zorg kondigden gisteren aan dat evenementen met meer dan honderd bezoekers in maart afgelast moeten worden, vanwege COVID-19. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in