Overslaan en naar de inhoud gaan

IBM schrapt zijn grootste evenement van het jaar wegens coronavirus

IBM heeft zijn grootste ontwikkelaarsbeurs van het jaar geschrapt, vanwege zorgen om het nieuwe coronavirus COVID-19. Het gaat om IBM Think, dat tussen 5 en 7 mei plaats had moeten vinden. Nu wordt er een digitaal evenement gehouden, met live gestreamde content, interactieve sessies en lokaal georganiseerde evenementen.
IBM-CEO Rometty
© IBM
IBM

Het idee is dat geïnteresseerden het evenement op deze manier toch bij kunnen wonen, zonder de "risico's van reizen", meldt Business Insider. Dat is in lijn met eerdere beslissingen van andere techbedrijven, die hun evenementen ook omzetten in digitale varianten. Eerder kondigden Facebook en Google al aan dit te gaan doen met hun ontwikkelaarsconferenties. Vooralsnog gaan de ontwikkelaarsconferenties van Microsoft en Apple in mei en juni wel door.

Naast IBM heeft ook Red Hat aangekondigd zijn conferentie digitaal te maken en het digitale deel van de zogeheten Red Hat Summit te schrappen. Op 28 en 29 april kunnen geïnteresseerden gratis deelnemen aan de Red Hat Summit Virtual Experience, met keynotes, breakout-sessies en toegang tot Red Hat-experts.

Beperkingen voor werknemers

IBM heeft verder een set aan regels opgelegd voor zijn werknemers. Zij mogen niet langer deelnemen aan evenementen met meer dan 1.000 aanwezigen. IBM Think trok vorig jaar nog 30.000 geïnteresseerden naar San Francisco.

Ook zijn er reisbeperkingen opgelegd voor de werknemers van IBM, die tot eind maart gelden. Reizen binnen de VS voor interne vergaderingen worden opgeschort en internationaal reizen mag alleen nog voor "kritieke, zakelijke situaties waarbij virtuele methodes niet afdoende zijn". 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in