Management

Branche
Google IO-logo

Google schrapt jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie wegens coronavirus

Google Cloud Next-conferentie wordt 'digital first'.

© Google
4 maart 2020

Google Cloud Next-conferentie wordt 'digital first'.

De zorgen omtrent het nieuwe coronavirus COVID-19 vinden steeds vaker hun weg naar grote techconferenties. Na de afgelasting van MWC en Facebook F8 maakt nu Google bekend dat het zijn jaarlijkse ontwikkelaarsevenement I/O schrapt. Het evenement had tussen 12 en 14 mei plaats moeten vinden. 

Een woordvoerder van Google zegt tegenover The Verge dat besloten is het evenement af te blazen vanwege zorgen rondom COVID-19 en dat dit in overeenstemming is met richtlijnen van het Amerikaanse CDC, het WHO en andere gezondheidsautoriteiten.

Google I/O is ieder jaar een groot evenement waarbij ook diverse productaankondigingen worden gedaan. Zo worden hier vaak updates voor het mobiele besturingssysteem Android aangekondigd, evenals nieuwe hardware met Google-software en updates aan Google-diensten als Maps.

Voor dit jaar zegt Google "andere manieren" te onderzoeken om Google I/O te ontwikkelen om "het beste contact te leggen met en te blijven bouwen aan onze ontwikkelaarsgemeenschap". De internetgigant laat bovendien tegenover 9to5Google weten dat alleen het 'fysieke' deel van Google I/O geschrapt is. Dat suggereert dat het evenement mogelijk online gehouden wordt. 

Geïnteresseerden die al een kaartje hadden gekocht krijgen op 13 maart hun geld terug en automatisch de optie om een ticket voor volgend jaar te kopen.

Er blijft weinig over

Google maakte eerder deze week ook al bekend dat het zijn Cloud Next-conferentie afblaast en er een 'digital first' evenement van maakt. De bedoeling is dat er tussen 6 en 8 april keynotes bekeken kunnen worden door ze te streamen. Daarnaast zijn er digitale breakoutsessies, interactieve leermogelijkheden en digitale sessies waarbij vragen kunnen worden gesteld aan experts. Het digitale evenement is gratis voor alle geïnteresseerden.

Ook Microsoft en Facebook hebben besloten om evenementen om te zetten naar een digitale conferentie. Bij Microsoft gaat het om zijn MVP Summit, die tussen 16 en 20 maart plaatsvindt. Facebook heeft deze stap genomen met zijn F8-conferentie, die begin mei plaats had moeten vinden. 

Mei en juni zijn traditioneel gezien maanden met veel grote ontwikkelaarsconferenties van diverse techbedrijven. Naast Google en Facebook hebben dan ook Microsoft en Apple hun conferenties. Microsoft Build, dat tussen 19 en 21 mei gehouden wordt, en Apple's WWDC 2020 in juni gaan vooralsnog gewoon door. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.