Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanbieders videovergaderen zetten aanbiedingen in tegen coronavirus

Is het een opportunistische marketingtruc of een compassievolle zet om een steentje bij te dragen aan het voorkomen van een COVID-19-pandemie? WebEx, Google en Logmein bieden voordelig videovergaderen aan in de strijd tegen het coronavirus dat de wereldeconomie nu teistert.
WebEx
© Cisco
Cisco

Een aantal aanbieders van videovergadersystemen heeft de gratis variant van de dienstverlening uitgebreid om bedrijven voor een beperkte tijd beter in staat te stellen om personeel van thuis uit te laten werken.

Die diensten blijken heel goed in de smaak te vallen, zo blijkt uit een inventarisatie van  ZDNet. WebEx van Cisco bijvoorbeeld meldt dat het gebruik van de dienst met een factor 22 is toegenomen sinds de uitbraak. Vooral in de Aziatische landen waar het virus huishoudt, is het aantal gebruikers 4 tot 5 keer zo groot als in de landen zonder besmettingen. In deze landen maken tot wel 7 keer zo veel mensen gebruik van de gratis varianten.

Meer opties gratis beschikbaar

WebEx heeft de mogelijkheden van de gratis variant verruimd. Normaal kunnen 50 gebruikers aan een vergadering met een maximale tijdsduur van 40 minuten. Ook zijn de opname-opties gering. Nu heeft de aanbieder het maximum aantal deelnemers verruimd tot 100 voor een onbepaalde tijdsduur. bedrijven kunnen er gedurende 90 dagen gratis gebruik van maken mits zij niet al klant zijn van WebEx.

Google heeft juist geen mogelijkheden voor nieuwe gebruikers om gratis de videovergaderdienst van hangouts in te zetten. Maar klanten van zijn G Suite kunnen wel gratis gebruik maken van de geavanceerde Hangouts Meet-videovergaderopties. Deze aanbieding blijft in ieder geval bestaan tot 1 juli.

Ook LogMeIn heeft een GoToMeeting videovergaderaanbod dat normaal een gratis variant kent die maximaal 14 dagen kan worden gebruikt. Het berdrijf achter de dienstverlening stelt deze nu gratis beschikbaar voor alle hulpdiensten, onderwijsinstellingen, gemeenten en non-profit-organisaties. Ook kunnen klanten nu de komende drie maanden alle opties van de dienst gratis binnen de eigen organisatie gebruiken.

Microsoft Teams en Zoom hebben geen extra aanbiedingen maar hun gratis instapdienstverlening heeft al ruime mogelijkheden. Andere populaire videovergaderdiensten zoals Slack en Zoho Meetings blijven vooralsnog achter met hun gratis aanbod.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in