Overslaan en naar de inhoud gaan

Europa geeft Google-concurrenten betere kansen in Google Search

Google, de zoekmachine van Alphabet, komt met veranderingen van zoekresultaten voor gebruikers waardoor ze sneller de diensten van concurrenten, zoals vergelijkingssites voor hotels of vluchten, zien. Ook komen er nieuwe tools uit voor ontwikkelaars die hun producten op de platformen van concurrenten aanbieden. De veranderingen komen kort voordat strengere regelgeving vanuit Brussel van kracht wordt.

Google Search
Glorypublisher

Alphabet is van plan om in de komende weken meer veranderingen door te voeren. Zo moeten gebruikers van telefoons met Android makkelijker hun zoekmachine kunnen wijzigen en sneller hun data naar apps en diensten van derde partijen kunnen overzetten.

Voortrekkerij

Eerder liet Google sneller de eigen producten en diensten zien, waarvoor moederbedrijf Alphabet in 2017 een boete van 2,4 miljard euro van de Europese Unie kreeg. Een beroep in die zaak loopt nog.

De nieuwe Europese wet digitale markten is bedoeld om de digitale sector eerlijker te maken. Zo mogen onlineplatformen hun eigen producten bijvoorbeeld niet meer overpromoten en mogen persoonlijke gegevens van gebruikers niet met andere (eigen) diensten gedeeld worden. Bedrijven die dat wel doen riskeren een boete tot 10 procent van hun wereldwijde omzet. De wet treedt op 7 maart in werking.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in