Overslaan en naar de inhoud gaan

TomTom krijgt inzage in Google-geheimen uit Duits kartelonderzoek

TomTom krijgt samen met Cerence een diepgaand kijkje in de keuken van Google's bedrijfsvoering. De Amerikaanse techreus is namelijk door het hoogste gerechtshof van Duitsland in het ongelijk gesteld in een mededingingszaak. Google stapte naar de rechter in een poging te voorkomen dat vertrouwelijke informatie gedeeld moest worden met concurrenten.

rechtershamer
Shutterstock

Dat deed Google nadat een Duitse kartelwaakhond had gezegd dat het concern zijn bedrijfsvoering bekend moet maken aan twee concurrenten, navigatiespecialist TomTom en spraakassistent Cerence. De mededingingsautoriteit onderzoekt of het Amerikaanse bedrijf misbruik maakt van zijn marktmacht op het vlak van infotainmentsystemen voor auto's.

Kennis van concurrenten benutten

Daarom wil de autoriteit een deel van het onderzoek delen met TomTom en Cerence. Volgens de instantie kennen concurrenten de markt het beste en zijn ze beter in staat om te beoordelen of er problemen zijn op het gebied van mededinging.

Volgens het vonnis mag de concurrentiewaakhond nu een deel van zijn onderzoek delen met de twee concurrenten. De advocaat van Google voerde eerder aan dat het kartelbureau te ver gaat en dat de bedrijven geen exacte details nodig hebben om hierover een idee te vormen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in