Overslaan en naar de inhoud gaan

TomTom krijgt mogelijk bedrijfsgeheimen Google in handen

Het Nederlandse techbedrijf TomTom gaat door recente ontwikkelingen toegang krijgen tot gevoelige bedrijfsinformatie van het grote Google. Die Amerikaanse techreus wil dat belemmeren en is naar de rechter gestapt in Duitsland. Google wil zijn bedrijfsgeheimen beschermen nadat een Duitse kartelwaakhond heeft gezegd dat het zijn bedrijfsvoering bekend moet maken aan twee concurrenten: navigatiespecialist TomTom en spraakassistent Cerence.

TomTom, auto
TomTom

De mededingingsautoriteit Cartel Office onderzoekt of het Amerikaanse concern misbruik maakt van zijn marktmacht op het vlak van infotainmentsystemen voor auto's. Daarom wil Cartel Office nu een deel van het onderzoek delen met TomTom en Cerence. Volgens de instantie kennen concurrenten de markt het beste en zijn ze beter in staat om te beoordelen of er problemen zijn op het gebied van mededinging.

Wel/niet details nodig

De advocaat van Google voerde echter aan dat het kartelbureau te ver gaat en dat de bedrijven geen exacte details nodig hebben om hierover een idee te vormen. Het is nog onbekend wanneer de Duitse rechter een uitspraak doet.

TomTom en Cerence zijn partners op het gebied van zogeheten digitale cockpits, voor in auto's. Daarbij wordt onder meer spraakherkenning en AI ingezet om autorijders beter en veiliger te laten interacteren met on-board computersystemen in hun voertuigen. Cerence levert hierbij de tech voor AI-aangedreven spraakassistentie. Techreus en Google-concurrent Microsoft doet mee met zijn Azure-cloudaanbod aan deze verdergaande strategie van navigatieleverancier TomTom.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in