Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe AI-app van Google duikt op in meer landen

De AI-aangedreven vervanging voor de Google Assistant op Android-toestellen komt binnenkort uit in meer landen, maar blijkt via sideloading nu al wel te gebruiken. Officieel brengt Google zijn AI-chatbot Gemini (voorheen Bard) nog niet uit in Europa, naar verluidt in afwachting van de impactvolle Europese AI Act.

Google Gemini
Google

Google heeft zijn ChatGPT-concurrent Bard vorige week omgedoopt in Gemini, gebaseerd op een geavanceerder AI-model dat eind vorig jaar is onthuld. De nieuwe Gemini-app is aanvankelijk alleen in de Verenigde Staten uitgebracht, maar staat op stapel om in meer landen beschikbaar te komen. Het gaat daarbij om Azië, Latijns-Amerika, Canada en Afrika, aldus een bericht op X (voorheen Twitter) van een Google Bard-topman.

Werkte eerst niet, nu wel

Europa lijkt voorlopig niet aan de beurt te zijn. Dit zou mede gerelateerd zijn aan de aankomende Europese wetgeving op AI-gebied: de AI Act die vergaande vereisten oplegt aan aanbieders van AI-toepassingen. Toch blijkt Gemini wel op Google's mobiele platform Android te gebruiken; via sideloading van die app, meldt onder meer smartphonenieuwssite Android Police.

Enkele gebruikers in Duitsland plus een gebruiker in India is het gelukt om Google's antwoord op OpenAI's ChatGPT en Microsofts Copilot (op basis van ChatGPT) aan de praat te krijgen. De Gemini-app viel voorheen wel te sideloaden op  Android-toestellen maar functioneerde dan niet. Dat de app nu wel werkt, suggereert dat de uitrol aanstaande is. Google biedt bovenop het gratis te gebruiken Gemini ook een betaald Advanced-abonnement voor gebruik van die zelfontwikkelde genAI.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in