Overslaan en naar de inhoud gaan

Google komt met .meme-domein

Zoekmachine, cloudreus en ads-bedrijf Google komt met de nieuwe .meme-extensie voor domeinnamen. Dit zogeheten sponsored top-level domain (sTLD) is bedoeld voor sites die zich richten op internetmemes. Officieel komt .meme pas op 5 december beschikbaar, maar er is nu een voorverkoop.

Rickroll
Rick Astley, YouTube

Gretige grappenmakers die hun eigen .meme-domein willen claimen, kunnen daarvoor bij Google Registry aankloppen. Daarbij moeten ze voor deze kleine voorrang wel een eenmalige extra vergoeding betalen. Dat bedrag komt dus naast de normale jaarlijkse vergoeding voor het hebben van een domeinnaam. Google maakt nu niet bekend hoeveel de voorverkoop extra kost, maar geeft wel aan dat het bedrag per dag afneemt.

Grumpy cat en Nyan Cat

Laatkomers of partijen die gewoon wachten tot de reguliere beschikbaarheid lopen dan wel het risico dat hun gewenste domeinnaam al door een ander is buitgemaakt. Zo is momenteel al een reeks aan .meme-namen geclaimd. Zoals de meme-uitlegsite Know Your Meme, die nu fraai meta kan zijn met knowyour.meme. Google - dat zelf gelijk get.meme heeft ingenomen - noemt verder nog sites als style.meme, girls.meme, real.meme, license.meme, find.meme, create.meme, grumpycat.meme plus nyancat.meme en het bredere cat.meme.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in