Overslaan en naar de inhoud gaan

Wordpress gaat 100-jaar durende domeinregistraties verkopen

Wordpress is een aanbieding gestart waarmee gebruikers een domeinregistratie voor honderd jaar kunnen vastleggen. Zo kunnen gebruikers een eeuw lang hun domein veiligstellen. Een standaarddomeinregistratie duurt tien jaar.

Wordpress-logo
Shutterstock

Met de aanbieding richt het bedrijf zich vooral op families die hun digitale bezittingen voor toekomstige generaties willen behouden, maar ook op oprichters van bedrijven en individuen die op zoek zijn naar online plaats die zekerheid willen voor de toekomst.

Wordpress zegt dat het een eeuw lang meerdere back-ups van de inhoud van websites bij zal houden in geografisch verspreide datacenters. Websites worden automatisch naar het internetarchief verzonden wanneer deze openbaar zijn. Ook wordt er een optionele vergrendelde modus aangeboden. “Het 100-jarenplan gaat niet alleen over vandaag. Het is een investering in morgen”, aldus de aanbieder.

Niet alles duidelijk

Toch laat de aanbieding genoeg vragen achter. WordPress vermeldt in zijn bericht bijvoorbeeld niet hoe het van plan is domeinen en back-ups up-to-date te houden met het steeds veranderende internetlandschap. Ook wordt niet uitgelegd wat er met de domeinen gebeurt wanneer het bedrijf besluit het programma om de een of andere reden stop te zetten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in