Overslaan en naar de inhoud gaan

Blauw en softwareleverancier Nebu zoeken samen uitweg over datalek

Marktonderzoeker Blauw en zijn softwareleverancier Nebu gaan samen zoeken naar een oplossing voor hun geschil over een groot datalek. Blauw wil meer informatie hebben, Nebu is naar eigen zeggen bereid om uit te zoeken wat ze kunnen delen.
Justitie op computer
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

Uiterlijk woensdag aan het einde van de dag moeten Blauw en Nebu aan de rechtbank Rotterdam laten weten of de gesprekken iets hebben opgeleverd. De rechtbank wil donderdag uitspraak doen in een kort geding dat Blauw heeft aangespannen.

Grootschalig datalek

Blauw doet enquêtes voor onder meer NS, VodafoneZiggo, CZ, Vrienden van Amstel Live, ArboNed en Trevvel. Die willen er zo achter komen wat er speelt onder hun achterban. Blauw gebruikt daarvoor, net als enkele andere marktonderzoekers, software van Nebu.

Hackers hebben vorige maand toegang gekregen tot de computersystemen van het techbedrijf uit Wormerveer. Daarbij zijn persoonlijke gegevens gestolen van mensen die hebben deelgenomen aan marktonderzoeken. Blauw denkt dat daar ook klanten van zijn opdrachtgevers tussen zitten. Nebu kon dat niet bevestigen, maar kan het ook niet uitsluiten.

Blauw eiste ook een intern rapport van Nebu over de hack. Dat werd tijdens de zitting gedeeld, maar Blauw is daar nog niet tevreden mee. Zo staat in het rapport dat de hackers een boodschap hebben achtergelaten bij Nebu, maar die tekst is onleesbaar gemaakt. Het is niet duidelijk of die boodschap gedeeld kan worden vanwege de privacy van de aanvallers, opperde de advocaat van Nebu.

AG Connect heeft diverse vragen aan Nebu voorgelegd over het datalek. De softwareleverancier heeft hier niet op gereageerd. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in