Overslaan en naar de inhoud gaan

Office 365-gebruikers krijgen nieuw thema en lettertype voor de kiezen

Office-apps
Office apps-iconen
Microsoft

Microsoft gooit het uiterlijk van zijn Office-apps op de schop en voert deze verandering automatisch door voor gebruikers van zijn SaaS-dienst 365. Gebruikers krijgen in september een nieuw thema, bestaande uit nieuw kleurenpallet en set van stijlen, plus een nieuw lettertype. Met dat laatste wordt nu na 15 jaar afscheid genomen van Calibri, wat is ontworpen door een Nederlander.

Het nieuwe standaardthema voor Office is de afgelopen maanden uitgeprobeerd door externe bètatesters (zogeheten Insiders) voor software- en SaaS-aanbieder Microsoft. De uitrol van deze vernieuwing naar alle gebruikers van Microsoft 365 begint komende maand, meldt The Verge. Het daarbij meekomende nieuwe lettertype is Aptos, dat dan de default is voor apps als Word, Outlook, PowerPoint en Excel.

Visuele verandering

Aptos was voorheen bekend onder de naam Bierstadt en is één van de vijf lettertypes (fonts) die Microsoft heeft overwogen als opvolger voor het bekend Calibri. De andere vier zijn Tenorite, Skeena, Seaford en Grandview. Alle vijf de fonts zijn een andere stijl van Sans Serif, (letterlijk 'zonder schreef) oftewel schreefloos.

De voornaamste verandering in het kleurenpallet voor de diverse Office-apps is dat geel is verwijderd en wordt vervangen door een donkere tint groen. Daarnaast wordt één van de lichtere tinten blauw vervangen door een donkere tint blauwgroen. Deze veranderingen moeten een beter contrast opleveren tussen vormen en lijnen in Office-documenten.

Je kunt terug

Voor liefhebbers van het huidige Office-thema, inclusief Calibri: dat is nog wel beschikbaar. Microsoft heeft het 'Office Theme 2013 – 2022' genoemd. Dat valt dan in te stellen als gebruikerskeuze, stelt productmanager Jess Kwok gerust in een blogpost over de aankomende visuele verandering voor Office.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in