Overslaan en naar de inhoud gaan

ChatGPT-store gaat deze week open, na uitstel door C-level revolutie

OpenAI, het Amerikaanse bedrijf achter de AI-aangedreven chatbot ChatGPT, komt deze week na enige vertraging alsnog met zijn GPT Store. Dat heeft de onderneming per mail aan betrokkenen laten weten.

Eigenlijk had de nieuwe onlinewinkel met door gebruikers aangepaste chatbots eind vorig jaar al gereed moeten zijn. Maar de pionier op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) besloot de lancering vorige maand uit te stellen om de recente onrust rond topman Sam Altman. Die mede-oprichter en CEO is door het - inmiddels vorige - bestuur de laan uitgestuurd, maar dat is na een woelig weekend weer teruggedraaid.

Eigen ChatGPT's

OpenAI kondigde op een ontwikkelaarsconferentie in november al aan dat gebruikers zelf aangepaste versies van ChatGPT konden gaan maken. Daarbij moest er een shop komen waar de door gebruikers aangepaste chatbots te vinden zouden zijn. Deze stap zou de start-up kunnen helpen om de concurrentie op de steeds drukker wordende AI-markt te verslaan.

Maar niet lang daarna werd Altman plots ontslagen door het bestuur van OpenAI. Dat zorgde voor veel kritiek van het personeel en van investeerders. Altman keerde later weer terug bij het bedrijf onder een nieuw bestuur en met steun van Microsoft, een grote investeerder in OpenAI.

'Onverwachte dingen'

OpenAI stelde begin vorige maand dat "er een paar onverwachte dingen" waren "die ons bezighielden". Dat voerde de onderneming toen als reden aan om de komst van de GPT Store door te schuiven naar begin dit jaar.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in